De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Broer en zus-dag

In 2013 riep Giel Beelen 30 september uit tot ‘broer en zus-dag’.

De directe aanleiding hiervoor was het overlijden van zijn zus Saskia een week eerder. De bedoeling is dat je op deze dag even wat extra aandacht schenkt aan je broer(s) en/of zus(sen).

Niet per se met grote kado’s. Een lief berichtje of een bloemetje is al genoeg. Het gaat om het gebaar en de aandacht.

Deze dag leent zich natuurlijk bijzonder goed om eens te kijken naar een aantal countrybands en -groepen die bestaan uit broer(s) en zus(sen). Welke bekende voorbeelden zijn er zoal?

Everly Brothers

Misschien wel één van de bekendste voorbeelden zijn de Everly Brothers. Don (1 februari 1937) en Phil (19 januari 1939) Everly zongen al op jonge leeftijd met hun ouders op de radio als de ‘Everly Family’. Na hun afstuderen konden ze zich volledig concentreren op muziek. In de jaren vijftig stimuleerde Chet Atkins, een vriend van de familie, de jongens om naar Nashville te trekken en als duo muziek te gaan maken.

The Everly Brothers

We weten allemaal hoe het is afgelopen. Met hits als “Bye Bye Love”, “Wake Up Little Susie”, “All I Have To Do Is Dream”, zijn de Everly Brothers voor velen een invloed geweest. In 1986 treden ze dan ook terecht toe tot de ‘Rock And Roll Hall Of Fame’, in 2001 gevolgd door de ‘Country Music Hall Of Fame’.

Op 3 januari 2014 overlijdt Phil Everly op 74-jarige leeftijd aan een longaandoening.

The Bellamy Brothers

Homer Howard (2 februari 1946) en David Milton (16 september 1950) Bellamy hebben in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw veel succes. Het begint met de hit “Let Your Love Flow” uit 1976.

The Bellamy Brothers

In totaal hebben The Bellamy Brothers twintig nummer 1 hits achter hun naam staan, waaronder “If I Said You Had A Beautiful Body Would You Hold It Against Me”, “Dancin’ Cowboys”, “I Need More Of You’ en “Too Much Is Not Enough”.

The Band Perry

The Band Perry

In de hedendaagse countryscene is het vooral The Band Perry die opvalt. Deze groep bestaat uit één zus en twee broers: Kimberly, Reid en Neil.

Kimberly zong als tiener in haar eigen band en haar broers hielpen als ‘roadie’s’. Toen de twee broers acht en tien jaar waren traden ze samen op in het voorprogramma van hun zus. Niet lang daarna vormden ze samen een band en werden ze ontdekt door de manager van Garth Brooks.

Sinds 2009 scoren ze hit na hit. Enkele voorbeelden zijn “Hip To My Heart”, “If I Die Young”, “Better Dig Two” en “Chainsaw”.

Natuurlijk zijn er nog veel meer op te noemen. Denk aan The Carter Family, The Brothers Osborne, The Swon Brothers, en dan vergeten we er vast nog een hoop.

Happy broer en zus-dag aan alle broers en zussen!


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty