De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Zwart vierluik door Dierks Bentley

We moeten nog wel even wachten op het volledige album.

Nog even geduld dus. Vanaf vrijdag 27 mei aanstaande is zijn nieuwe album “Black” beschikbaar, en in aanloop naar de release heeft Dierks Bentley een viertal nummers van dit album met zijn fans gedeeld. Hij deed dit door van deze nummers een doorlopende videoclip op te nemen.

In toepasselijk zwart/wit natuurlijk.

Zoals we eerder konden melden kent het album een rode draad, namelijk een relatie tussen twee mensen en de ups en downs die daarbij onvermijdelijk zijn.

Dierks Bentley - Black

It’s a relationship album that covers the ups and downs of the journey and ends with some self-realization and evolvement. Dierks Bentley

Deel 1 – I’ll Be The Moon

Deel één van het verhaal is “I’ll Be The Moon”, een duet met rijzende ster Maren Morris. Zij staat, na de release van haar single “My Church”, volop in de spotlights, en in juni brengt ze haar eigen debuutalbum “Hero” uit. Deze samenwerking met Dierks is dan ook geen toeval.

Dit nummer was in eerste instantie niet als een duet geschreven. Maar omdat er in het lied vanuit verschillende perspectieven naar de relatie gekeken wordt, vond Dierks dat er een tweede, vrouwelijke, stem nodig was. De stem van Maren is perfect voor het nummer, het voegt zoveel gewicht toe aan het lied.

“I’ll Be The Moon” start het vierluik met de introductie van de hoofdrolspelers: een vrouw, haar vriend en haar geheime minnaar. We krijgen inzicht in het bedrog en verlangen, de geheimen en de impact die het op het drietal heeft.

You can leave me in the dark,
If that’s all I get from you
He can be the sun, I’ll be the moon


Deel 2 – What The Hell (Did I Say)

Het volgende deel van het vierluik heeft een humoristische ondertoon. De minnaar wordt ’s ochtends wakker na een wilde avond stappen, maar is nog altijd helemaal aangekleed. Op zijn mobiele telefoon ziet hij een aantal ongelukkig geformuleerde berichten die hij die nacht heeft verstuurd. Ook heeft hij zijn geliefde meerdere keren geprobeerd te bellen… “What the hell did I say”, vraagt hij zich af.

Een aantal flashbacks tonen flarden van de wilde avond ervoor. Een avond vol met alcohol, vertier en domme contactpogingen waarvan een mens alleen maar spijt kan krijgen. En dat is dan precies wat de minnaar krijgt…

What the hell did I say when I called last night
Dripping loads of whiskey honey in that message that she liked
What the hell did I say? Gotta dial it up again
I’m writing out those lines that fell out drunk at 3 AM
What the hell did I, hell did I, hell did I say?


Deel 3 – Pick Up

Deel drie begint daar waar deel twee ophield. “Pick Up” toont ons de nasleep, nadat in deel twee de affaire aan het licht is gekomen. De vriend laat zich hier van zijn gemene kant zien, hij belt de minaar, zet hem op speaker en valt daarna zijn vriendin aan. Hierdoor neemt hij bij haar elke twijfel weg en beseft ze dat ze voorgoed bij hem weg wil.

Ondertussen realiseert de minaar wat hij gedaan heeft. Doordat hij over de telefoon gehoord heeft van de aanval haast hij zich naar haar huis, niet wetende wat hij daar zal aantreffen…

Won’t you pick up the phone
I can pick up some wine
I can pick you up in my pick-up truck
And we can pick up right where we left off
Ain’t that what we both want
Pick up the pieces girl
It ain’t that broke
Pick up the past and just let it go
Put down that over me
Never wanna see me again
Goodbye kinda stuff and pick-up


Deel 4 – Black

In het vierde, en laatste deel van deze mini-serie, is het de titelsong van het album die de draad oppakt en doorgaat waar deel drie eindigde. Aan het eind van dit deel blijven we met enkele vragen zitten. Wat gebeurt er met de personages, hoe loopt het af? Vragen die iedere fan zelf kan, én moet, beantwoorden.

Dat was ook precies de bedoeling, het is hoe relaties zijn. Ze draaien en veranderen, en iedereen heeft een eigen interpretatie van wat de relatie voor hem of haar betekent.

Make my world go black, hit me like a heart attack, knock me flat on my back, yeah
Just keep doing that, that thing your doing there, brush me with your hair, I swear
I don’t know how long that I can last,
Make my world go black, black, make my world black, blackCaught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty