Willie Nelson – Ride Me Back Home [Zondag Flix]

19 mei 2019 | Zondag Flix | 0 Reacties

Ondanks zijn respectabele leeftijd – de maestro is inmiddels 86 jaar oud – blijft Willie Nelson ons iedere keer weer trakteren op mooie, pure countrymuziek.

En dat niet alleen. De frequentie waarmee hij nieuwe albums uitbrengt, ligt een stuk hoger dan bij zijn veel jongere collega’s. Zoals jullie in ons mooie, handige overzicht van aankomende albumreleases kunnen zien, verschijnt er op 21 juni weer een album van hem. De titeltrack van dat album is uit, en is de Zondag Flix van vandaag.

Willie keeps you honest

Ook al houd je van de moderne countryklanken, af en toe luisteren naar Willie (en Merle, George, Tammy, Waylon, Johnny en zijn andere generatiegenoten) houdt je ‘in touch’ met wat country is en waar het voor staat.

Ook de jongere generatie artiesten weet dit, en eert die oude gerenatie op verschillende manieren. Hun namen komen regelmatig voorbij in de songteksten of ze spelen covers van oude country songs tijdens concerten. Altijd een mooi moment, dat vaak kippenvel geeft.

Ride Me Back Home

In de songtekst van “Ride Me Back Home”, verhaalt Willie over oude (werk)paarden die vergeten en afgedankt zijn en hoe hij hen graag naar een rustige plaats zou willen voeren.

Maar het zijn natuurlijk, denken we, vooral metaforen waarmee Willie zijn eigen gevoel beschrijft. De werkpaarden zijn dan zijn inmiddels overleden vrienden, Waylon, Johnny, Merle, enzovoort. Het verlangen naar rust en ruimte kun je interpreteren als een wens om met hen verenigd te worden.

Misschien een lugubere gedachte, maar voor een man die alles al meegemaakt heeft en alles om hem heen heeft zien veranderen of heeft verloren, een logische gedachte.

Willie Nelson | "Ride Me Back Home"
Ride me back home to a much better place
Blue skies and sunshine and plenty of space
Somewhere where they would just leave you alone
Somewhere that you could call home
And you would just ride me back home

Dit neemt niet weg, dat wij hopen dat Willie nog veel jaren dit soort prachtige muziek over ons uitstort.

En het is niet alleen een mooie song, de videoclip is ook ‘old fashioned’, Met paarden in plaats van pickup trucks, iets dat ook niet vaak meer voorkomt.

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *