De Zondag Flix van vandaag neemt je mee op een road trip door het mooie Amerikaanse landschap. De hoofdrolspelers zijn, naast het landschap, een classic Ford Mustang en Stephan Hogan met zijn muziek.

Stephan Hogan

Stephan Hogan is een singer/songwriter die zijn roots heeft in California, maar ondertussen natuurlijk al een poos in Music City woont. Hier verdient hij de kost als gitaarleraar en songwriter. Hij schrijft er songs voor andere artiesten, maar natuurlijk ook voor zijn eigen releases.

Stephan Hogan
Stephan Hogan

Hij heeft tot nu toe zelf slechts één EP uitgebracht, “Dangerous Love” uit 2017, met daarop zes tracks. Op dit moment werkt hij hard aan materiaal voor een volgende release, en deze Zondag Flix is er daar één van.

Nomad Melody

“Nomad Melody” is de eerste single van dat nieuwe album. Het is een echte ‘feel good road song’ met een melodie die je helemaal in de stemming brengt en meevoert langs plaatsen die Amerikafans beslist bekend in de oren klinken: Badlands, de Rocky Mountains en Mariposa…

Maar het lied gaat niet alleen over een vakantie road trip, het is ook een song over het leven van een opkomend artiest. Een artiest die leeft in een permanente zoektocht naar erkenning en doorbraak. Met zijn tweedehands auto reist hij van song naar song, optreden naar optreden, ervan dromend om op de volgende locatie ontdekt te worden. In het eerste couplet zingt Stephan onder andere:

I don’t know where I’m going, but I’m going as fast as I can drive / A thousand miles down the road to keep this dream alive / I know it’s not this city, or the next, that has the best for me / But as long as I’m driving, I’ve got the whole damn world to see.

Stephan Hogan – “Nomad Melody”

En in het tweede deel wordt het nog persoonlijker:

9 to 5, I did that grind every day, from 16 to 24 / Then one day I just quit my job, walked out and slammed the door…

Stephan Hogan – “Nomad Melody”

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!