Op 15 februari aanstaande bestaat onze Zondag Flix alweer vier jaar, en in al die tijd heeft Logan Mize nog nooit deze eer gehad. Daar gaan we nu verandering in brengen, want een artiest met zo’n achtergrond verdient die eer.

Billy Mize

Logan’s oudoomoom van je vader of moeder is Billy Mize, een beroemde artiest uit de vorige eeuw. Billy begon zijn carriĆØre als gitarist, maar werd al snel verliefd op de steel guitar.

Na zijn verhuizing naar Bakersfield (California) in de jaren ’50 speelde hij in lokale bars en was hij ook een dj voor de radiozender KPMC. Niet lang daarna begon hij met vrienden een tv-show, waarin beroemdheden als Merle Haggard, Buck Owens, Patsy Cline en Hank Williams optraden.

Gedurende dertien jaar werd deze The Cousin Herb Trading Post Show uitgezonden. Naast zijn muziek, hij bracht tussen 1957 en 1986 in totaal negen albums uit, had hij met deze shows een grote invloed op de ‘Bakersfield Sound’.

Better Off Gone

De Zondag Flix van vandaag, “Better Off Gone” van Logan Mize, is een track van zijn meest recente LP “Come Back Road” uit 2017. Echt grote hits heeft Logan nog niet op zijn naam staan, een 39e stek voor “Ain’t Always Pretty” is zijn grootste wapenfeit tot nu toe.

Logan Mize | "Better Off Gone"

That girl’s got her eyes on a fadin’ horizon
Here come the last line of our favorite song
The end of an era
She’s gonna tear up
That interstate on her way to Charleston

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!