Het woord ‘wachten’ is zeker van toepassing op Lindsay Ell’s carrière. Sterker nog, het is misschien wel de rode draad in haar leven. De Canadese gitaarvirtuoos heeft relatief lang moeten wachten voordat ze erkenning kreeg en een echte kans om door te breken. Aan haar harde werken lag het in ieder geval niet.

Wachten, wachten

Lindsay Ell‘Wachten’ is in Lindsay Ell’s leven zeker niet een synoniem voor ‘achteroverleunen’. Na jarenlang hard werken en muziekmaken in Canada, besloot ze zo’n acht jaar geleden naar Nashville te verhuizen. Een verstandige keuze want ‘Music City‘ is immers ‘the place to be’ en ze bevond zich daar dichter bij de scouts en platenbonzen.

Toch duurde het nog drie jaar voordat ze een contract bij Stoney Creek tekende. De diverse singles die ze de laatste vijf jaar uitbracht haalden stuk voor stuk de Top 40 niet.

En nog eens wachten

Zoals gezegd voerde wachten ook in haar privéleven de boventoon. Serieuze relaties had ze eigenlijk niet, ze was ook niet uit alle macht op zoek. Lindsay had de overtuiging dat de ware zichzelf wel zou aandienen. En dat gebeurde ook, want tijdens de ‘Wonderful Women of Country” night in Nashville in 2016 ontmoette ze Bobby Bones, de presentator van een populaire radioshow in Amerika.

Het nummer van deze Zondag Flix, “Waiting On You”, schreef ze met enkele songwriters in de weken na deze ontmoeting. Zelf omschrijft ze dit nummer als “een beetje blues, wat rock en heel veel country”. Heel veel (luister)plezier en een fijne zondag allemaal!

Lindsay Ell | "Waiting On You"

Like the dry ground
Waiting for the rain to fall down
I’m a July sky, you’re a bottle rocket
I’m waiting on you
Like a sailboat wishing for the wind to blow
Like a fast car looking for the green to go
I’m right here, baby
Don’t keep me waiting on you

"Waiting On You" staat op “The Project” uit 2017.

  Volg onze 'Zondag Flix playlist' op Spotify, het is de ideale country mix!