Linda Ronstadt heeft met haar fenomenale stem en mooie liedjes gedurende haar carrière ontzettend veel mensen geroerd. Ze beperkte zich dan ook niet tot één genre; ze zong country, blues, rock, folk en zo verder.

Vandaag viert ze haar 72e verjaardag, een goede reden om haar vandaag met de Zondag Flix in het zonnetje te zetten.

In 2011 zette ze een punt achter haar actieve carrière. Gedurende meerdere decennia was ze één van de toonaangevende artiesten in de muziekindustrie. Het begon allemaal met haar debuutalbum “Hand Sown … Home Grown”, dat vaak als het eerste alternatieve countryalbum van een vrouwelijke artiest aangehaald wordt.

Eind jaren ’70 was er nog even sprake van een samenwerking met Dolly Parton en Emmylou Harris in een ‘Trio project’, maar door de drukke agenda’s van de dames is dat helaas nooit van de grond gekomen. Linda bracht in totaal meer dan dertig albums uit en scoorde hits met nummers als:

  • “You’re No Good” en “When Will I Be Loved” (1975)
  • “It’s So Easy” en “Blue Bayou” (1977)
  • “Hurt So Bad” (1980)
  • “Don’t Know Much”, een duet met Aaron Neville (1989)

In 2013 kwam het slechte nieuws dat ze lijdt aan de ziekte van Parkinson. In een interview gaf ze aan ‘geen noot meer te kunnen zingen’.

“I Knew You When” is een single die ze in 1982 uitbracht. Misschien niet helemaal country, maar wel een mooi voorbeeld van haar vocale kwaliteiten. Het is terug te vinden op haar album “Get Closer”. Het nummer werd geschreven door Joe South voor de Amerikaanse pop- en countryartiest Billy Joe Royal, die het in 1965 als single uitbracht. Zijn versie werd een Top 20 hit, die van Linda bleef in 1982 steken op plaats 37.

Een hele fijne zondag en veel luisterplezier.

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!