Kenny Chesney – Rich And Miserable [Zondag Flix]

21 januari 2018 | Zondag Flix | 0 Reacties

Eerder deze week werd bekend dat Kenny Chesney zijn oude honk Sony Music Nashville verlaat en onderdak heeft gevonden bij Warner Music Nashville. Het wisselen van record label is een ‘big deal’. Niet alleen omdat je ineens met andere mensen werkt, er is vaak ook een extra vette ‘pay check’ mee gemoeid.

Rich And Miserable

En over die ‘pay check’ en bijbehorende gedachte gaan we het in deze Zondag Flix even hebben. We laten Kenny zelf aan het woord, want het is de videoclip van “Rich And Miserable”.

Kenny Chesney - Cosmic Hallelujah
Kenny Chesney – Cosmic Hallelujah

Het is een track van zijn “Cosmic Hallelujah” album uit 2016, waarop hij zich afvraagt of het het eigenlijk waard is om vol in te zetten op je wens om rijk te worden. Het leidt meestal toch tot niets. Doe wat je wilt, dan kan die rijkdom altijd nog komen. Is het niet in geld, dan in ieder geval omdat je iets doet waar je happy van wordt.

Leerzame videoclip

De clip is met ruim zes minuten een ‘lange zit’, maar meer dan de moeite waard. We zien een professor tijdens een college aan zijn studenten vragen wat hen werkelijk happy maakt. Geheel in ‘Kennedy stijl’ vraagt hij ze na te denken over wat zij de wereld kunnen geven, in plaats van te wachten op wat de wereld hen schenkt.

Een boodschap die Kenny zo belangrijk vond, dat hij deze videoclip besloot op te nemen terwijl het nummer niet eens als single uitkwam.

Geniet ervan, en een hele fijne zondag allemaal.

Kenny Chesney | "Rich And Misrable"
We’re too young until we’re too old
We’re all lost on the yellow brick road
We climb the ladder but the ladder just grows
We’re born, we work, we die, it’s spiritual
Enough is never enough
American dream never wakes up
Too much is never too much
We won’t be happy ‘til we’re rich and miserable

“Rich And Misrable” staat op “Cosmic Hallelujah” uit 2016.

  Volg onze 'Zondag Flix playlist' op Spotify, het is de ideale country mix!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *