Kenny Chesney – Don’t Blink [Zondag Flix]

27 oktober 2019 | Zondag Flix | 0 Reacties

Wanneer je je al een uur afvraagt waar de Zondag Flix van deze week blijft, ben je vannacht de klok vergeten terug te zetten. Deze manipulatie van de natuur is niet onomstreden, en kent veel voor- én tegenstanders.

Het lijkt iedere keer weer of je er een gratis levensuur bijkrijgt, maar dit is natuurlijk gewoon (zelf)bedrog. Ten eerste hebben we dat uur in maart allemaal al ingeleverd, en ten tweede brengen de meeste mensen dit uur slapend door. Het leven gaat door, we krijgen die tijd echt niet met rente terug…

Met je ogen knipperen is noodzakelijk maar ook zonde

Kenny Chesney bracht in 2007 een prachtige song uit over de ongelofelijke snelheid waarmee het leven passeert. In “Don’t Blink”, afkomstig van zijn album “Just Who I Am: Poets & Pirates“, vertelt hij het verhaal van iemand die op de televisie een interview ziet met een man die zijn 102e verjaardag viert.

Kenny Chesney - Just Who I Am: Poets & Pirates
Kenny Chesney – Just Who I Am: Poets & Pirates

Deze man wordt gevraagd of hij een tip heeft voor de jeugd, en wat het geheim van het leven volgens hem is. Zijn antwoord is even kort als simpel: “Niet (te vaak) met je ogen knipperen”.

Nu kan niemand deze reflex onderdrukken, maar de achterliggende boodschap is duidelijk. Het leven gaat zo snel voorbij, geniet van elk moment. Prachtig verwoord in onderstaande deel van de songtekst:

“Best start putting first things first”
Cause when your hourglass runs out of sand
You can’t flip it over and start again
Take every breathe God gives you for what it’s worth

Songtekst “Don’t Blink” van Kenny Chesney

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *