Donderdag 9 mei was het precies 30 jaar geleden dat de (country)wereld werd opgeschrikt door het nieuws dat Keith Whitley was overleden. Een veelbelovende carrière werd abrupt beëindigd door de alcoholduivel.

Deze Zondag Flix is ons eerbetoon aan een countryster die, ook als hij niet die donderdag op 33-jarige leeftijd was overleden, voorbestemd was om een absolute legende te worden.

When You Say Nothing At All

Deze track, van zijn gouden album “Don’t Close Your Eyes” uit 1988, is één van zijn vijf nummer 1 hits. Drie van die vijf zijn afkomstig van dit album, ook de titeltrack en “I’m No Stranger To The Rain” hebben namelijk de hitlijst aangevoerd.

Keith Whitley | "When You Say Nothing At All"

The smile on your face let’s me know that you need me
There’s a truth in your eyes saying you’ll never leave me
The touch of your hand says you’ll catch me if wherever I fall
You say it best when you say nothing at all

“All it takes is a man and his guitar” schrijven we regelmatig, maar voor deze Zondag Flix voegen we daar nog een Harley Davidson aan toe. 🙂

Covers

Ben je niet bekend met Keith of zijn werk, kan het zijn dat je het nummer herkent uit ‘Notting Hill‘, de hitfilm uit 1999 met Julia Roberts en Hugh Grant in de hoofdrol. De versie die in die film gebruikt wordt, is die van de Ierse popartiest Ronan Keating.

Eerder in de jaren ’90 werd het ook gecoverd door Alison Krauss, maar wij kiezen natuurlijk voor het origineel.

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!