Jaime Wyatt – Wasco [Zondag Flix]

15 december 2019 | Zondag Flix | 0 Reacties

In de countrymuziek vinden we tal van songs ‘about doing time’, de bekendste is misschien wel “Folsom Prison Blues” van Johnny Cash. Maar ook hedendaagse artiesten zingen erover, denk bijvoorbeeld aan “Ol’ Red” van Blake Shelton.

Ook relatieve nieuwkomer Jaime Wyatt waagt zich eraan. En zij weet waarover ze zingt, want ze heeft zelf enige tijd in een gevangenis in Los Angeles gezeten. Haar overval, op haar eigen drugsdealer nota bene, kwam haar op acht maanden achter slot en grendel te staan.

Felony Blues

De titel van haar debuutalbum uit 2017 is dan ook toepasselijk “Felony Blues”.

Jaime Wyatt - Felony Blues
Jaime Wyatt – Felony Blues

De levensweg die Jaime afgelegd heeft van haar jeugd naar de totstandkoming van dit album lag vol met tegenslag en drama. Enkele beloofde platendeals gingen niet door, het bracht haar aan de drugs, ze werd verslaafd, overviel haar dealer, zat in de bak maar kwam uiteindelijk toch bovendrijven.

Jaime Wyatt
Jaime Wyatt

En met voldoende inspiratie, want op “Felony Blues” staan staan zeven tracks, waaronder deze Zondag Flix.

Wasco State Prison

In “Wasco” zingt ze over het waargebeurde verhaal van haar celgenoot die – terwijl ze opgesloten zat – plannen maakte voor haar huwelijk met een andere gevangene. Kan gebeuren zou je denken, maar de basis voor het huwelijk was (alleen) correspondentie.

De twee zaten namelijk hun straf uit in twee verschillende gevangenissen, hij in Wasco State Prison (in de buurt van Bakersfield California, home of the ‘Bakersfield Sound‘). Het was de inspiratie voor het refrein, waarin ze zingt “Ain’t nobody gonna tell me who to love”.

Wil je meer weten over Jaime of haar muziek, gebruik dan onderstaande links.

  Spotify
  Youtube

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *