Geïnspireerd door het mooie concert van zijn dochter van afgelopen donderdag, kiezen we vandaag een track van de legendarische Glen Campbell als Zondag Flix. Tijd voor een mooie song uit ‘de oude countrydoos’…

Gentle On My Mind

We kiezen niet voor “Rhinestone Cowboy”, dat toch zeker als zijn ‘signature song’ gezien kan worden, maar voor het mooie “Gentle On My Mind”. In de videoclip zien we Glen samen met John Hartford, de schrijver van het nummer, op banjo. John Hartford was in die tijd zelf singer/songwriter, maar kende tot het moment dat hij “Gentle On My Mind” schreef en het werd uitgebracht door Glen Campbell weinig succes.

De opname is gemaakt tijdens ‘The Glen Campbell Goodtime Hour’, Glen’s eigen tv-show. In die tijd kwam dit vaker voor, want ook Johnny Cash en Porter Wagoner hadden hun eigen tv-show op de nationale televisie. Deze shows waren erg populair, ze brachten de muziek samen met beelden van de artiesten in de huiskamers. Je zou kunnen zeggen dat ze een soort voorloper van Youtube waren.

Populaire track

Het nummer is één van de meest gecoverde countrysongs ter wereld. Dean Martin en Aretha Franklin zijn slechts enkele van de grote namen uit de muziekwereld die het nummer ooit opnamen. En afgelopen donderdag kregen we dus een mooie versie te horen tijdens het concert van Glen’s dochter Ashley in de Melkweg.

Een tijdloos nummer… Heel veel plezier en een hele fijne zondag allemaal.

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!