Het leven ‘on the road’ is zwaar voor de artiesten. Lang weg van huis, en de dagen zijn lang niet zo enerverend als de concerten ’s avonds. Het was de inspiratie achter deze Zondag Flix van Dierks Bentley.

Leven staat stil

Ver van huis en je familie moeten missen, lange dagen in de tourbus en dan na aankomst ‘gevangen’ zijn in je hotel of de parkeerplaats van de arena of hal waar je optreedt. Er wordt tussen de concerten door vaak niet veel geleefd door de artiesten en hun crew.

Dierks Bentley
Dierks Bentley

Tijdens de laatste tournee van Dierks Bentley werden op een gegeven moment twee bandleden, die even ‘ontsnapt waren om bij een Walgreens een boodschap te doen, met jaloerse blikken aangekeken.

Wow, you guys really did some living today. Did you get a toothbrush? Tell us all about Walgreens!’

Het werd een soort grap, en later de inspiratie voor deze song die Dierks samen met Ross Copperman, Ashley Gorley en Jon Nite in Colorado schreef.

Living

Het idee voor de song is dat je moet leven, elke dag weer de moeite waard maken. Niet zo zeer door een parachutesprong of andere gekke capriolen, maar gewoon genieten van momenten en ervaringen in plaats van je te verliezen in je iPhone of niks doen.

Dierks Bentley - The Mountain
Dierks Bentley – The Mountain

“Living” is een track van zijn meest recente album “The Mountain“, een album dat vorig jaar ons countryalbum van het jaar werd.

In de clip is een hoofdrol weggelegd voor Knox, de 5-jarige zoon van Dierks. We zien hem en zijn vader er een dag op uittrekken en allerlei leuke dingen beleven.

Dierks Bentley | "Living"

This mornin’ I got up at 6:01
I walked out and saw the rising sun
And I drank it in like whiskey
I saw a tree I’ve seen a thousand times
A bird on a branch and I watched it fly away in the wind
And it hit me
It’s a beautiful world sometimes I don’t see so clear

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!