Vandaag deel twee van het beloofde tweeluik. Vorige week was het mooie “Brother Highway” van Ned LeDoux de Zondag Flix. Deze week merk je dat de appel niet ver van de stam afvalt in de famile LeDoux. Geniet van “Look At You Girl” van zijn vader Chris LeDoux.

Chris LeDoux werd in één klap beroemd door een ‘worn out tape’ in de hit “Much Too Young (To Feel This Damn Old)” van Garth Brooks uit 1989. Maar daarvoor was hij ook al een nationale bekendheid. Niet in de muziekwereld, maar bij de fans van rodeo’s.

Op 13-jarige leeftijd won Chris al veel rodeo’s, en sinds 1970 schreef en zong hij liedjes over zijn leven. De tapes bracht hij aan de man tussen zijn optredens op de rodeo’s door.

Begin jaren ’80 kreeg hij meer en meer last van de blessures die hij had opgelopen en besloot hij zich te focussen op zijn muziek. Hij trok zich terug op een ranch in Wyoming en weigerde al die tijd een contract bij een platenlabel te tekenen. Zijn onafhankelijkheid was hem dierbaar. Maar na de vermelding in de hit van Garth Brooks werd de druk en verleiding te groot. Hij tekent een contract en levert in de jaren ’90 nog enkele mooie albums met klassieke countrymuziek af.

Rond 2000 steekt een leveraandoening zijn kop op. Chris wordt ernstig ziek en moet uiteindelijk een levertransplantatie ondergaan. Na zijn herstel pakt hij de gitaar weer op, maar in maart 2005 overlijdt hij aan leverkanker. En nu neemt zijn zoon Ned dus de gitaar over.

Chris LeDoux | "Look At You Girl"

You mean everything to me
And I’d do anything to have you stay forever
I’m an ordinary man
But I feel like I could do anything in the world
When I look at you, girl

"Look At You Girl" staat op het album “Whatcha Gonna Do With A Cowboy” uit 1992.
  Zondag Flix playlist
  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!