Langzaam maar steady is het debuutnummer van Brett Young de hitlijsten binnengeslopen. Op dit moment staat “Sleep Without You” op nummer drie in de ‘Hot Country Songs’ hitlijst, en in de ‘Country Airplay’ lijst staat het zelfs op een tweede stek.

Het nummer kende niet bepaald een flitsende start. In april van dit jaar werd het gereleased, en het duurde even voordat het opviel en airplay kreeg. Maar het catchy deuntje blijft wel hangen, waardoor het steeds meer werd aangevraagd op de radiozenders. Met als resultaat een Top 5 hit!

Tijd dus om eens nader kennis te maken met Brett en “Sleep Without You”. En waar kan dat beter dan in onze Zondag Flix…?

Brett Young koos voor een muziekcarrière nadat hij, door een blessure aan zijn elleboog, zijn droom om professioneel baseballpalyer te worden moest opgeven. In eerste instantie bracht hij in eigen beheer enkele albums uit, maar deze werden niet opgepikt door de labels.

Zoals zo vaak moest er een verhuiswagen aan te pas komen. Nadat hij van Los Angeles naar Nashville was verhuisd, ging het snel. Een contract bij de Big Machine Label Group, een EP en een eerste single: “Sleep Without You”.

Brett Young | "Sleep Without You"

As long as I can bet on ya crawlin’ into bed after slippin’ out ya high heel shoes
I ain’t lyin’ sayin’ havin’ a good time
Out with your girls, girl do what you do
No matter how late
Baby I’ll be stayin’ up
I can’t sleep without you, no
I can’t sleep without you, no, no

“Sleep Without You” staat op “Brett Young EP” uit 2016.