In deze Zondag Flix laten we jullie luisteren naar een hele mooie track van Brandi Carlile’s meest recente album “By The Way, I Forgive You“. Het is de laatste track op het album, “Party Of One”.

Slow, maar zó mooi!

Het is geen up-tempo nummer, maar gezien de inhoud van de song kan dat eigenlijk ook niet. Het is een nummer over liefde en altijd proberen trouw te blijven aan die bijzondere partner. Iets dat voor iedere relatie geldt, maar voor een huwelijk in het bijzonder.

Zelf is Brandi al enkele jaren getrouwd met Catherine Shephard, en volgens haar beseffen lesbische stellen beter dat het huwelijk een instituut is om voor te vechten. Door dik én dun! Brandi zelf wijt dit besef aan het feit dat homostellen nog pas enkele jaren kunnen trouwen, en het dus voor hen nog steeds die unieke status heeft.

Vrouwelijke clip

In de mooie videoclip – geproduceerd door een 100% vrouwelijke crew – zien we dan ook een lesbisch stel, gespeeld door Elisabeth Moss (Peggy Olson uit Mad Men) en Nicole Disson. We krijgen een beeld van hun relatie, die van tijd tot tijd moeizaam is.

Ze staan op het punt van breken, maar toch overwint uiteindelijk de liefde en het besef samen te horen. Al het andere is slechts ‘bijzaak’.

Brandi Carlile | "Party Of One"

Don’t even think about your freedom
Or taking that flight
Or going back upon your promise after fighting for the right
Because your eggshells and your right statements and your weaponized words
Are paper tigers now

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!