Brad Paisley – This Is Country Music [Zondag Flix]

13 oktober 2019 | Zondag Flix | 0 Reacties

Het is zeker niet onze gewoonte om met een Zondag Flix terug te grijpen op een concert. Maar na het waanzinnig gave concert van Brad Paisley in 013 afgelopen vrijdag, konden we deze keer maar aan één artiest denken… Mr. Paisley.

Absolute top

Al jarenlang is hij één van de grote sterren van het genre, met – zoals we vrijdag bevestigd kregen – fans over de gehele wereld. En wat maakt deze editie van de Zondag Flix nu zo speciaal? Buiten het eerbetoon aan country music? Deze song van Brad is dat niet alleen al van zichzelf, maar daarnaast spreekt Brad vanuit zijn hart de countryfans – waar ook ter wereld – emotioneel toe.

Carnaval in de herfst?

Het Zuiden van Nederland staat natuurlijk bekend om zijn Carnaval. Vrijdag dachten veel bezoekers in de stad van ‘de Kruikenzeikers’ dat het feest dit jaar een andere datum had gekregen. De Tilburgenaren waren getuige van een invasie van cowboyhoeden, laarzen en Amerikaanse outfits. Ze kwamen uit alle delen van het land, wat was er toch aan de hand?

Brad Paisley - 013 Tilburg - 11 okt 2019
Brad Paisley – 013 Tilburg – 11 okt 2019

Zij wisten niet dat Brad Paisley ‘in town’ was voor een concert. Wij vonden het verfrissend om eindelijk weer eens een concert te zien van een artiest met een cowboyhoed. En daarmee bedoelen we niets ten nadele van ‘de petjes’ overigens!

This Is Country Music

Deze song is de eerste single van Brad’s achtste album, en een echte ode aan zijn fans. En aan die van het genre, zoals hij destijds in een interview aangaf.

It is a love song to my fans, who live all our songs every day. And to this industry, which produces this music that does become the soundtrack to people’s lives.

Brad Paisley

Het opvallende aan deze song is misschien wel de openingszin: “You’re not supposed to say the word ‘cancer’ in a song”. Het zet meteen de toon voor de rest van het lied, dat verhaalt over de eerlijkheid, oprechtheid en alle andere dingen die country music zo speciaal maken. Veel coupletten hebben het eindproduct niet gehaald, anders had het lied zeker een kwartier lang geduurd.

Deze opname is het moment dat Brad het lied voor het eerst voor het grote publiek speelt, tijdens de CMA Awards in 2010. Heel veel kijk- en luisterplezier en een hele fijne zondag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *