Blake Shelton – Goodbye Time [Zondag Flix]

25 augustus 2019 | Zondag Flix | 0 Reacties

Het origineel van deze Zondag Flix vinden we op het album “Still In Your Dreams” van Conway Twitty uit 1988, maar echt bekend werd deze mooie song pas in de handen van Blake Shelton.

Blake Shelton - Blake Shelton's Barn & Grill

Blake nam zijn versie van het nummer op voor zijn album “Blake Shelton’s Barn & Grill” uit 2004. Begin 2005 verscheen het als single en het leverde Blake zijn vierde Top 10 hit op.

“Goodbye Time” is een krachtig, emotioneel en aangrijpend lied over hoe iemand in een relatie soms, tegen beter weten in, probeert vast te houden aan iets dat eigenlijk al lang weg is.

Blake Shelton | "Goodbye Time"
If being free’s worth what you leave behind
And if it’s too late for love to change your mind
Then it’s goodbye time

Interessant om te weten is dat “Goodbye Time” door songwriters James Dean Hicks en Roger Murrah als eerste aan Reba McEntire werd aanboden, maar die wilde het niet opnemen omdat ze zelf in die periode ook in een echtscheiding verwikkeld was.

Wanneer je het refrein beluistert (zie songtekst hierboven), weet je precies waarom Reba het niet wilde opnemen. Het is een tekst die iedereen die in zo’n situatie zit aangrijpt. Het vat de ongelofelijk moeilijke, misschien wel onmogelijke, afweging tussen vrijheid en liefde aangrijpend samen. Helemaal als er kinderen in het spel zijn… Heftig!

Toen Reba afviel, viel hun keus op Conway Twitty.

Ook interessant is dat Vince Gill de backing vocals verzorgt op de versie van Conway Twitty. [luister naar Conway’s versie op Spotify]

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *