Zeven nieuwe ACM awards

18 september 2019 | Awards | 0 Reacties

De Academy of Country Music heeft maar liefst zeven nieuwe awards aangekondigd. Met deze awards vult de organisatie de ‘Artist of the Decade’ award aan en willen ze de meest succesvolle projecten of artiesten van het laatste decennium in de spotlight plaatsen.

Het zijn misschien wel de meest unieke, prestigieuze awards in de industrie, want ze worden maar één keer per tien jaar uitgereikt!

Enkele winnaars zijn al bekendgemaakt, in de komende dagen/weken zullen ook de overige namen volgen. Wij updaten dit bericht wanneer er ontwikkelingen zijn.

ACM Artist of the Decade

Al in april werd Jason Aldean uitgeroepen tot ‘Artist of the Decade’, een eer die hij wellicht niet helemaal had verwacht. Jason voegt zich daarmee in het illustere rijtje van winnaars Marty Robbins (1969), Loretta Lynn (1979), Alabama (1988), Garth Brooks (1998) en George Strait (2008).

En hoewel iedereen vermoedelijk nog wel vijf artiesten kan noemen die in aanmerking zouden moeten komen voor deze award, is het zeker wel verdiend.

ACM Song of the Decade

Miranda Lambert - ACM Song of the Decade award

De gelukkige in deze categorie is Miranda Lambert. Zij won, samen met songwriters Tom Douglas en Allen Shamblin, met hun hitsingle “The House That Built Me” deze prestigieuze award.

Deze hit wordt door de commissie die de winnaars selecteert ‘een monument’ genoemd. Terecht, want het won in 2010 maar liefst in drie categorieën een ACM Award (single, song en video).

ACM Songwriter of the Decade

Rhett Akins

In deze categorie ging de award naar Rhett Akins. De vader van Thomas Rhett heeft de laatste jaren een grote stempel gedrukt op de countrymuziek, hij schreef (mee) aan meer dan 30 nummer 1 hits.

Zo is hij verantwoordelijk voor hits als “Boys ‘Round Here” (Blake Shelton), “Dirt On My Boots” (Jon Pardi), “Mind Reader” (Dustin Lynch), maar ook het door hemzelf uitgebrachte “Don’t Get Me Started”.

ACM Artist-Songwriter of the Decade

Chris Stapleton

Niet geheel onverwacht is Chris Stapleton uitgeroepen tot winnaar van de ACM Artist-Songwriter of the Decade award.

Hij is als songwriter (mede) verantwoordelijk voor een erg groot aantal hits van andere artiesten, maar ook heeft hij de laatste jaren zichzelf als topartiest in de spotlight geplaatst. Zijn albums zijn absolute bestsellers en zijn prijzenkast loopt over van de awards. Een terechte winnaar dus.

ACM Breakout Artist of the Decade

Florida Georgia Line

Florida Georgia Line hebben de ACM Breakout Artist of the Decade award gewonnen.

Een logische keuze, gezien de manier waarop Brian en Tyler de hitlijsten en radiozenders meteen bij hun debuut domineerden. Hun debuutsingle “Cruise” stond ruim 24 weken op de eerste plaats in de Hot Country Songs hitlijst.

En ook daarna werden hun singles hits, eigenlijk zonder uitzondering.

ACM Single of the Decade

Florida Georgia Line - Cruise (single)

De single “Cruise” van Florida Georgia Line is uitgeroepen tot winnaar van de ACM Single of the Decade award.

Zoals hierboven al vermeld voerde deze debuutsingle in 2013 in totaal 24 weken lang onafgebroken de Hot Country Songs hitlijst aan.

ACM Music Event of the Decade

Bebe Rexha & Florida Georgia Line

Met drie awards kun je wel stellen dat Florida Georgia Line de grote winnaars zijn. Hun samenwerking met Bebe Rexha, “Meant To Be” is uitgeroepen tot winnaar van de ACM Music Event of the Decade award.

Bijna een jaar lang, 50 weken om precies te zien, voerde deze song de Hot Country Songs hitlijst aan. Dit was voor ons destijds de reden om voortaan de Country Airplay hitlijsten op vrijdag uit te lichten in onze wekelijkse update.

ACM Album of the Decade

Crash My Party - Luke Bryan

Luke Bryan heeft met zijn album “Crash My Party” uit 2013 de ACMAcademy of Country Music award voor ‘Album of the Decade” gewonnen

Op zich geen slechte keuze, want alle zes de singles van dit album werden nummer 1 hits. In de jaren 2013 en 2014 stonden Luke’s singles bovenaan de Hot Country Songs of Country Airplay lijst, of beide.

Voor de volledigheid de zes singles op een rij: “Crash My Party”, “That’s My Kind Of Night“, “Drink A Beer”, “Play It Again”, “Roller Coaster” en “I See You”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *