De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Zaterdag verschijnt nieuwe EP van Crimson Inc.

Ne enkele veranderingen in de bezetting s het tijd voor een nieuwe EP

Ongeveer een jaar geleden stond de – toen nog – zeskoppige formatie Crimson Inc. uit Den Haag/Utrecht in onze Spotlight. Sindsdien is er één en ander veranderd in de bezetting én de muzikale richting van de band.

Maar de titel van de EP die ze zaterdag uitbrengen, slaat zeker niet op deze ontwikkelingen…

Bezetting

Voor we het gaan hebben over de subtiele muzikale verandering, eerst de update voor wat betreft de bezetting. De bassist en de mandolinespeler verlieten kortgeleden de band, waardoor Crimson Inc. nu een vijfkoppige band is geworden.

  • Dikkie de Rooij – zang, akoestisch gitaar
  • Annelotte Vonk – zang, viool
  • Jeroen de Jonge – elektrisch gitaar
  • Ronald de Jong – basgitaar
  • Ramses Singeling – drums

The Day That We Got Lost

Een gevolg van deze gewijzigde bezetting is dat de sound iets opschuift naar americana/country, en dus iets minder folk invloeden kent.

De nieuwe EP waarover we in de inleiding al spraken, verschijnt op zaterdag 7 april aanstaande en heeft als titel “The Day That We Got Lost“. Niets is echter meer waar, de band weet precies wat ze wil en dat blijkt uit de vijf tracks van de EP.

Op deze EP zien we ook het nummer “Cold Black Ground” terug, een nummer waarvan we de spectaculaire clip in ons Spotlight-artikel konden tonen.

Wij van Country-Music.nl hebben de ‘exclusieve scoop’, je kunt de EP bij ons al beluisteren via de link onder de tracklist.

The Day That We Got Lost - Crimson Inc.

  1. Nashville Blues
  2. The Day That We Got Lost
  3. Cold Black Ground
  4. Favorite Memory
  5. Since You Left Me

Klik hier voor de primeur!


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty