De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Zac Brown Band’s Welcome Home voelt zich thuis aan de top

De nieuwe van Zac Brown nestelt zich in de hoogtste regionen.

Net als Chris Stapleton’s nieuwe album “From A Room, Volume 1” vorige week, komt ook het nieuwe album van de Zac Brown Band hoog binnen in de Billboard album charts. “Welcome Home” staat deze week op 1 in de ‘Top Country Albums’ hitlijst en op positie 2 in de ‘Billboard 200’.

Welcome Home

“Welcome Home” verscheen op 12 mei en de verwachtingen waren vooraf al hooggespannen. In aanloop naar de release van dit nieuwe album had frontman Zac Brown al aangekondigd dat de band terugging naar hun roots. Qua sound zou het grote gelijkenis vertonen met hun “Foundation” album uit 2008.

Zac Brown Band - Welcome Home

Dat was een mooi vooruitzicht en het nieuws werd door de fans met gejuich ontvangen! En het album maakt die verwachtingen waar. De sound is weer zoals vroeger en dat wordt meteen met hoge noteringen beloond door de fans.

De eerste plaats in de ‘Top Country Albums’ lijst was misschien voorspelbaar, het is immers dé albumlijst van het countrygenre, maar de tweede spot in de Billboard 200 is dat allerminst. Deze laatste is een albumchart over alle genres.

Een hele mooie prestatie, die ook weer de populariteit van de countrymuziek onderstreept.

Verkoopcijfers

Fysiek gingen er volgens Nielsen Music zo’n 139.000 exemplaren ‘over de toonbank’, aangevuld met 146.000 stuks in ‘equivalent album sales‘ bij. Dit laatste aantal wordt berekend door te kijken naar de ‘track equivalent’ en de ‘streaming equivalent’ aantallen. Moeilijke termen misschien, maar we leggen ze voor je uit.

Track equivalent wil zeggen dat wanneer iemand tien of meer individuele songs van een album downloadt, dit telt als een albumverkoop. Ook bij het streamen wordt nu zo’n systeem gehanteerd. Bij streaming equivalent gelden 1.500 los gestreamde nummers als een albumverkoop.

Twee uit twee

Of de Zac Brown Band ook de andere ‘stunt’ van Chris Stapleton herhaalt is onwaarschijnlijk. Chris had deze week twee albums in de ‘Top Country Albums’ hitlijst: “From A Room, Volume 1” stond op 1 en zijn debuutalbum “Traveller” uit 2015 op 2.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty