Op vrijdag 22 maart aanstaande treedt Ethan Johns, met zijn band The Black Eyed Dogs, op in de Q-Factory in Amsterdam. En jij maakt kans op een exemplaar van zijn laatste meesterwerk “Anamnesis”.

Ethan Johns

Ethan Johns (geboren in 1969) kreeg muziek, en muziekproductie met de paplepel ingegoten. Hij is namelijk de zoon van de legendarische producer Glyn Johns, bekend van onder andere Eric Clapton, Rolling Stones, Led Zeppelin en Eagles).

Ethan Johns
Ethan Johns

Die gave heeft hij zeker van zijn vader geërfd, hij produceerde zelf al diverse albums van bijvoorbeeld Counting Crows, Tom Jones, Ryan Adams, Paul McCartney en Kings Of Leon. Maar daarnaast is hij zelf ook een begenadigd muzikant.

Hij beheerst diverse instrumenten en heeft als sessiemuzikant partijen ingespeeld op bijvoorbeeld gitaar, drums, hammond orgel. En niet voor de minste artiesten: Joe Satriani, Fish en Ryan Adams zijn slechts enkele voorbeelden.

In de loop der tijd heeft hij met zijn band The Black Eyed Dogs ook enkele mooie albums gereleased. De meest recente in deze reeks is “Anamnesis” uit 2018, waarvan je dus een exemplaar kunt winnen.

Tournee door De Lage Landen

Van 20 tot en met 25 maart geeft hij enkele shows in Nederland en België. Een overzicht van de data en locaties.

20 mrt. 2019 | Cobblestone, Oldenzaal
Nederland
21 mrt. 2019 | Q-Bus, Leiden
Nederland
22 mrt. 2019 | Q-Factory, Amsterdam
Nederland
23 mrt. 2019 | Luxor Live, Arnhem
Nederland
24 mrt. 2019 | Poppodium Iduna, Drachten
Nederland
25 mrt. 2019 | De Zwerver, Oostende
België

Ethan Johns - Logo Black

Anamnesis

Ethan Johns - Anamnesis
Ethan Johns – Anamnesis

Hoewel de titel een wat duistere betekenis heeft, namelijk ‘herinneringen aan een verondersteld vorig leven’, is het album een echte country-parel.

“Anamnesis” is een authentiek, organisch americana-album, waarop sommige nummers ruim acht minuten duren. Ook staan er drie tracks op die heel Beatle-esque als één geheel in elkaar overlopen.

De songs verhalen van diverse thema’s, maar hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: Ze grijpen je bij de keel, en slepen je mee in het verhaal/thema. Luister maar eens naar “Leaving It All Behind”, track 5 van het album.

 Leaving It All Behind

Winactie

Wij geven één exemplaar (cd) van “Anamnesis” weg. We verloten deze onder de muziekliefhebbers die een kaartje hebben voor zijn show in Q-factory van 22 maart aanstaande.

Heb je een kaartje voor deze show gekocht? Laat dan hieronder in de comments, of bij onze facebookpost / instagrampost, een berichtje achter zodat we je naam op 20 maart ‘in de hoge hoed kunnen stoppen’ bij de verloting.

Tijdens zijn optreden kan de winnaar de CD ophalen bij de merchandising stand. En vergeet niet een stift mee te nemen, zodat Ethan hem ter plekke kan signeren!

Win dit exemplaar van “Anamnesis”