De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Wil je ook naar het Country 2 Country festival?

We willen allemaal wel naar het C2C festival in het Verenigd Koninkrijk. Maar wat kost zo'n geintje ongeveer...?

Ook zo’n zin om naar het te gekke Country 2 Country Festival te gaan?

Logisch, want het is ‘the place to be’ voor countryfans. Drie avonden lang optredens van Miranda Lambert, Eric Church, Carrie Underwood, Thomas Rhett en andere sterren. Dat maakt het tot het coolste en grootste countryfestival van Europa.

Country 2 Country Festival banner

De locatiekeuze is een dingetje. Alledrie de concertlocaties, Londen, Glasgow en Dublin, bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk. Alsof er aan de overkant van het Kanaal geen countryfans zijn, alsof we niet bestaan.

Oehoe, wij op het vasteland vinden country ook cool en willen ook zo’n festival hier! Bovendien zingen we het beste Engels van het vasteland!

Helaas rest er in 2016 dus niets anders dan te kijken of de oversteek te maken valt. Maar welke locatie kies je dan, en welke dag? Of neem je het ervan en ga je alledrie de avonden genieten. Je bent er tenslotte dan toch al. En ook belangrijk, hoeveel gaat zo’n ‘geintje’ je dan kosten?

Country-Music.nl zocht het voor je uit en zet op de volgende pagina’s wat mogelijkheden en prijzen op een rij.

Tickets

Als je naar het festival wilt, moet je eerst zorgen dat je kaartjes hebt. Zonder geldige kaartjes kun je nog altijd de steden bezoeken, maar de stadions kom je niet in. En de kaartjes op de zwarte markt voor de ingang van de stadions zullen zeker niet goedkoper zijn!

Locatie Dagkaarten Passe-partouts
London, The O2 Arena € 69 – € 149 € 183 – € 403
Glasgow, Clyde Auditorium € 69 – € 115 € 202 – € 323
Dublin, 3Arena € 81 – € 102 € 200 – € 269

Bovenstaande bedragen zijn exclusief reserverings- en verwerkingskosten en berekend met een koers van 1.35.

Dit zijn op zich al serieuze bedragen. Helaas komen er voor ons dan ook nog eens de reis- en verblijfskosten bij.

Reiskosten

Auto, vliegtuig, een trein een boot. Het nummer van Rowwen Hèze dringt zich onbewust op wanneer we de beschikbare opties om het festival te bezoeken bekijken. Het somt namelijk precies de beschikbare opties op.

We zetten hieronder enkele richtprijzen voor je op een rij, waarbij we ervan uitgaan dat alleen Londen interessant is om met eigen vervoer (auto en boot) te plannen. Voor de andere twee locaties gaan we uit van een vliegreis.

Londen

Per Vanaf Maatschappij Retourprijs
vliegtuig Schiphol EasyJet € 69
vliegtuig Schiphol KLM € 131
vliegtuig Niederrhein/Weeze EasyJet € 49
vliegtuig Eindhoven EasyJet € 65
trein Elk station Eurostar € 120
boot Hoek van Holland Stena Line° € 228

° prijs voor overtocht voor 2 personen en 1 auto

Glasgow

Per Vanaf Maatschappij Retourprijs
vliegtuig Schiphol EasyJet € 110
vliegtuig Schiphol KLM € 121

Dublin

Per Vanaf Maatschappij Retourprijs
vliegtuig Schiphol EasyJet € 80
vliegtuig Schiphol KLM € 160
vliegtuig Brussel Ryan Air € 46

Bovenstaande bedragen zijn indicatief. We hebben gebruik gemaakt van cheaptickets.nl, stena line en eurostar.

Houd er rekening mee dat er nog kosten gemaakt moeten worden om van de luchthaven naar je hotel of Bed & Breakfast te komen. En daarna weer de (OV-)retourtjes naar het concert of de brandstof- en parkeerkosten van je eigen vervoer. De afstand Utrecht – Hoek van Holland – Londen is ongeveer 450 kilometer.

Verblijfskosten

Natuurlijk wil je een beetje in de buurt van de concertlocatie overnachten, maar ook weer niet te ver van het stadscentrum af. Daarnaast is een goed bed belangrijk. Sightseeing, lopen, dansen en meezingen en -springen, het kost allemaal energie. We zochten daarom uit wat hotels of B&B’s die aan deze criteria voldoen kosten.

In zowel Londen, Glasgow als Dublin moet je rekenen op een totaalprijs van tussen de 180 en 350 à 400 euro voor drie overnachtingen, afhankelijk van hoe luxe je het wilt hebben.

Bovenstaande bedragen zijn indicatief. We hebben gebruik gemaakt van booking.com.

Conclusie

Hoe gaaf het festival ook is en hoe graag je er ook bij wilt zijn, één ding is duidelijk: Het kost een bom duiten.

Alleen al aan tickets, reis- en verblijfkosten moet je rekenen op een bedrag van minimaal rond de 550 euro voor drie concertdagen. Dan moet je nog eten en drinken, reizen van- en naar de concerten. Je wilt natuurlijk ook één of meer t-shirts van je favoriete artiest(en) en festivalbier heeft dan misschien een lager alcoholpercentage, de prijs is vaak hoger.

Het is, denken we, dus reëel om te rekenen op een kostenpost van tussen de 750 en 900 euro per persoon. Maar er zijn alternatieven…

Alternatieven

Het grootste voordeel van het Country 2 Country festival is het aantal artiesten dat in korte tijd optreedt en natuurlijk dat de concerten in grote stadions gehouden worden. Dit biedt ruimte voor spectaculaire shows.

Luke Bryan - München en Berlijn 2015

Wanneer je meer van kleine zalen en dito shows houdt, of wanneer je portemonnee bovenstaande bedragen niet aankan, zijn er zeker alternatieven.

Vaak combineren de artiesten hun optredens met enkele kleinere concerten door Europa. Zij maken soms van de gelegenheid gebruik om wat van de ‘Oude Wereld’ zien.

Zo konden we eerder dit jaar naar een te gek concert van Luke Bryan in München. Natuurlijk is ook München niet ‘om de hoek’, maar dat was in ieder geval een stuk beter betaalbaar.

Daarnaast staan er voor de komende maanden al diverse countryconcerten in Nederland in onze concertagenda. Goedkoper, dichterbij en zeker niet minder interessant.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty