De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Grand Ole Opry

The Grand Ole Opry‘ is een wekelijks terugkerend concert in Nashville (Tennessee), waar telkens op uitnodiging een andere countryartiest optreedt. De show is gestart door George D. Hay in 1925 als een uur durend radioprogramma. Het is hiermee de langstlopende radiouitzending in de geschiedenis.

Grand Ole Opry logo

In de loop der jaren is de show uitgegroeid van een simpele ‘Barn Dance’ tot een toonaangevende show. De slogan is niet voor niets ‘The Show That Made Country Music Famous’.

Niet alleen de populaire countrysterren krijgen een podium, ook bijvoorbeeld bluegrass, folk en gospel komen aan bod. De shows bestaan uit een optreden van een ‘Opry Member’, aangevuld met enkele gasten.

Het verwerven van een lidmaatschap van de ‘Grand Ole Opry’ wordt in de countrymuziek nog altijd beschouwd als een kroon op het werk. Beroemde leden zijn onder andere: Hank Williams, Dolly Parton, Garth Brooks, Blake Shelton, Terri Clark, Dierks Bentley, Tammy Wynette, Little Big Town, Vince Gill en Brad Paisley.

Een eenmaal verworven lidmaatschap moet je onderhouden. Dit kan door regelmatig op te treden of, wat subjectiever, het laten zien van ‘commitment’ aan de ‘Grand Ole Opry’.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty