We’re Back!

18 januari 2020 | Blog | 7 reacties

In ons laatste bericht kon je lezen dat we ons op een ‘figuurlijk kruispunt’ bevonden en dat we even wat tijd zouden nemen voor verdere bezinning inzake de toekomst van deze website.

Een kleine maand later is het tijd voor een update…

Doel bereikt

De reden voor de pauze was tweeledig. Enerzijds slurpt de promotie van countrymuziek in de Lage Landen stiekem toch enorm veel tijd op. Zoals enkelen van jullie weten is het voor de redactie eigenlijk een – uit de hand gelopen – hobbyproject. Het ontbreken van een verdienmodel, en het feit dat er op die redactie ook nog twee jonge kinderen rondlopen die schreeuwen om aandacht, maken het allemaal niet makkelijker.

Daarnaast is de populariteit van countrymuziek dusdanig gestegen dat we ons afvroegen wat we er verder nog aan kunnen bijdragen. En of dat nodig is…

Steun en waardering

De reacties en steunbetuigingen die we eind vorig jaar van de countryfans kregen waren hartverwarmend en werden door ons zeer gewaardeerd.

Ze deden ons beseffen dat we met country-music.nl voor veel fans echt iets toevoegen aan het countrymuziek-landschap. En dat is altijd leuk om te horen en lezen…

So, we’re back!

Yeah, you read that right: We are back! Maar we gaan wel enkele dingen anders doen, met name om het ook voor ons leuk te houden. 😉

Om te beginnen moeten we een deel van onze tijd terugwinnen. Dit betekent dat we moeten snoeien in ons aanbod en dat de volgende zaken na vijf jaar sneuvelen:

Keith Urban - Coming Home

Zondag Flix

Ruim 254 keer konden jullie op zondagmorgen genieten van een door ons geselecteerde videoclip, de ‘Zondag Flix‘. Een klassieker of een grote hit van het moment, soms 100% country, soms iets minder.

Woensdagmiddag Country Quiz voorbeeld

Woensdagmiddag Country Quiz

Sinds 2016 konden jullie iedere woensdagmiddag je kennis van countrymuziek testen met onze quiz. Na ruim 90 quizzen nemen we ook van deze feature afscheid.

Country Airplay Chart voorbeeld

Chart updates

Via social media brachten we jullie iedere vrijdag een update van de Top 5 uit de belangrijkste country charts uit Amerika: de ‘Country Airplay’, de ‘Hot Country Songs’ en de ‘Top Country Albums’.

Maar: ook op onze website werden deze wekelijks op de homepage gepubliceerd, en dat zal ook in de toekomst zo blijven…

Weekend Slowdown voorbeeld

Weekend Slowdown Playlist

Een wisselende playlist met mooie countrymuziek die we ruim 60 keer hebben samengesteld. Het doel ervan was het weekend in te gaan met mooie countrymuziek, maar dat zul je in de toekomst zelf moeten regelen. 😉

Bovenstaande wil overigens niet zeggen dat we deze op een later tijdstip niet ‘uit de koelkast halen’ of misschien in de loop der tijd weer nieuwe ‘features’ introduceren…

Kleine veranderingen verbeteringen

In de tussentijd hebben we wat kleine verbeteringen aan de website doorgevoerd.

Homepage

Op de homepage krijgen de laatste nieuwsberichten een centralere rol en verschuift het overzicht van de eerstvolgende (grote) concerten wat naar beneden. Meteen onder de slider met concertposters tref je een link naar de geheel vernieuwde concertagenda aan.

Concertagenda

De concertagenda is één van onze meest bezochte pagina’s, daarom hebben we die flink verbeterd. De agenda wordt nog altijd in een handige, doorzoekbare lijst (met filteroptie) weergegeven, maar deze versie geeft je veel meer informatie over het concert.

We geven je nu per concert zowel de headliner(s) als de support-act(s), voor zover deze bekend zijn. De Nederlandse concerten worden in het blauw weergegeven, en wanneer er sprake is van een festival geven we dit ook aan. Tot slot vermelden we de link naar onze concertaankondiging waar je nog meer info vindt.

Artiesten, albums en albumreleases

De weergave van de artiest- en albumpagina’s is drastisch veranderd. Daarnaast staan nu ook de albumreleases in een doorzoekbare lijst (met filteroptie). Zo kun je nog sneller de aanstaande releases bekijken en opzoeken.

Whatta y’all think?

Er is dus de laatste maand een hoop snoeiwerk verricht en de site heeft een kleine makeover gehad. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden, laat het ons weten in de comments hieronder…

7 Reacties

 1. Ik geeft jullie groot gelijk. Een verdeling maken is moeilijk, nu doe ik dat met mijn countryshow op een wat kleinere schaal dan jullie. Heel fijn om te lezen dat jullie doorgaan met de website… keep it country!

  Antwoord
 2. Fijn dat jullie doorgaan! En mooie verbeteringen.

  Antwoord
 3. Fijn dat jullie doorgaan! En volkomen de juiste keuzes! Toppers!

  En tot ziens ergens ongetwijfeld binnenkort….

  Antwoord
 4. Heel goed, dat jullie besloten om door te gaan. Ik heb een kleine opmerking. Ik vind het goed, dat jullie de chart updates bijhouden en publiceren. Echter country is niet alleen de Billboard Country top 100 (Nashville mainstream). De andere chart, die zeker de moeite waard is om bij te houden is de Texas Regional Radio Report Top 100 (https://www.texasregionalradio.com/Top100.asp).

  Antwoord
 5. Wohoo wat fijn dat jullie blijven! Zo te lezen hebben jullie goed nagedacht over hoe jullie dingen anders willen aanpakken. Ik snap de afwegingen en wat hierdoor niet meer mogelijk is. Jammer, maar begrijpelijk! De charts op sm (ik zag het overzicht altijd als eerste op insta) ga ik vooral missen, maar daarvoor zal ik nu de website in de gaten houden.
  Veel succes weer, ik blijf fan!

  Antwoord
 6. Zo happy dat jullie doorgaan! Zal de weekend slow down wel missen maar natuurlijk kan ik dat zelf ook…..maar jullie hebben juist altijd van die mooie onverwachte of onbekende erbij zitten…dat was de topping 🙂 Maar doorgaan is het allerbelangrijkste. De strijd om country is nog niet gestreden dus onze hobby nog niet gedaan. Keep it country!

  Antwoord
 7. Thanks y’all, voor de lieve berichtjes!

  Fijn om te lezen dat we – met de vele uurtjes die we in ons ‘projectje’ stoppen – veel mensen blij maken, en dat we voor hen echt wat toevoegen aan het countrymuziek-landschap in Nederland. 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *