De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

We’re Back!

Goed nieuws voor alle countryfans van Nederland!

In ons laatste bericht kon je lezen dat we ons op een ‘figuurlijk kruispunt’ bevonden en dat we even wat tijd zouden nemen voor verdere bezinning inzake de toekomst van deze website.

Een kleine maand later is het tijd voor een update…

Doel bereikt

De reden voor de pauze was tweeledig. Enerzijds slurpt de promotie van countrymuziek in de Lage Landen stiekem toch enorm veel tijd op. Zoals enkelen van jullie weten is het voor de redactie eigenlijk een – uit de hand gelopen – hobbyproject. Het ontbreken van een verdienmodel, en het feit dat er op die redactie ook nog twee jonge kinderen rondlopen die schreeuwen om aandacht, maken het allemaal niet makkelijker.

Daarnaast is de populariteit van countrymuziek dusdanig gestegen dat we ons afvroegen wat we er verder nog aan kunnen bijdragen. En of dat nodig is…

Steun en waardering

De reacties en steunbetuigingen die we eind vorig jaar van de countryfans kregen waren hartverwarmend en werden door ons zeer gewaardeerd.

Ze deden ons beseffen dat we met country-music.nl voor veel fans echt iets toevoegen aan het countrymuziek-landschap. En dat is altijd leuk om te horen en lezen…

So, we’re back!

Yeah, you read that right: We are back! Maar we gaan wel enkele dingen anders doen, met name om het ook voor ons leuk te houden. 😉

Om te beginnen moeten we een deel van onze tijd terugwinnen. Dit betekent dat we moeten snoeien in ons aanbod en dat de volgende zaken na vijf jaar sneuvelen:

Zondag Flix

Ruim 254 keer konden jullie op zondagmorgen genieten van een door ons geselecteerde videoclip, de ‘Zondag Flix‘. Een klassieker of een grote hit van het moment, soms 100% country, soms iets minder.

Woensdagmiddag Country Quiz

Sinds 2016 konden jullie iedere woensdagmiddag je kennis van countrymuziek testen met onze quiz. Na ruim 90 quizzen nemen we ook van deze feature afscheid.

Chart updates

Via social media brachten we jullie iedere vrijdag een update van de Top 5 uit de belangrijkste country charts uit Amerika: de ‘Country Airplay’, de ‘Hot Country Songs’ en de ‘Top Country Albums’.

Maar: ook op onze website werden deze wekelijks op de homepage gepubliceerd, en dat zal ook in de toekomst zo blijven…

Weekend Slowdown Playlist

Een wisselende playlist met mooie countrymuziek die we ruim 60 keer hebben samengesteld. Het doel ervan was het weekend in te gaan met mooie countrymuziek, maar dat zul je in de toekomst zelf moeten regelen. 😉

Bovenstaande wil overigens niet zeggen dat we deze op een later tijdstip niet ‘uit de koelkast halen’ of misschien in de loop der tijd weer nieuwe ‘features’ introduceren…

Kleine veranderingen verbeteringen

In de tussentijd hebben we wat kleine verbeteringen aan de website doorgevoerd.

Homepage

Op de homepage krijgen de laatste nieuwsberichten een centralere rol en verschuift het overzicht van de eerstvolgende (grote) concerten wat naar beneden. Meteen onder de slider met concertposters tref je een link naar de geheel vernieuwde concertagenda aan.

Concertagenda

De concertagenda is één van onze meest bezochte pagina’s, daarom hebben we deze gehandhaafd en wat verbeterd. De agenda bevat nu ook - indien mogelijk - een link naar de officiële concertpagina. Via het icoontje van de 'externe link' surf je naar de betreffende site/pagina.

Tevens geven we je nu per concert zowel de headliner(s) als de support-act(s), voor zover deze bekend zijn.

Artiesten, albums en albumreleases

Ook in de weergave van de artiest- en albumpagina’s is drastisch veranderd. Voor informatie over een individueel album kun je ook op discogs of desnoods wikipedia terecht, we vermelden natuurlijk nog steeds zoveel mogelijk de discografie van de artiest.

Whatta y’all think?

Er is dus de laatste maand een hoop snoeiwerk verricht en de site heeft een kleine makeover gehad. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden, laat het ons weten in de comments hieronder…Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty