De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Weekend update van 21 juni 2015

We praten je bij over het nieuws van het weekend.

Countrysterren maken met hun muziek iedere dag mensen gelukkig en blij, en tijdens concerten komen ze dichtbij hun fans. Een man uit Oklahoma had wel een hele toevallige en unieke ontmoeting met één van onze helden.

Ook dit weekend stond er weer een groot festival op het programma: Country Jam in Grand Junction (Colorado). Ook Tim McGraw was aanwezig op de, voor hem, hele speciale locatie.

Helaas is er ook minder nieuws, Little Big Town heeft een kleine domper voor haar fans. Door omstandigheden zijn zij genoodzaakt een aantal concerten te annuleren.

Country Jam 2015

Bijna alle grote namen waren aanwezig op de 2015 editie van ‘Country Jam‘, en de fans hebben dan ook weer een groot aantal mooie shows gezien. Het weer en de sfeer waren voortreffelijk en er werden dan ook records gebroken voor temperatuur en bezoekersaantallen.

Tim McGraw

Voor Tim McGraw was het een hele speciale show. Twintig jaar geleden vroeg hij op hetzelfde podium Faith Hill ten huwelijk en hij deelde dat verhaal met de fans. Helaas kreeg hij haar niet aan de lijn, dus de aanwezige fans konden haar geen ‘happy anniversary’ wensen.

De ‘headline act’ van de editie van 2016 werd ook al bekend gemaakt: Brad Paisley.

Country Hero

De laatste weken zijn enkele zuidelijke staten in Amerika getroffen door hevige regenval en stormen. Tijdens één van deze stormen was Roho Hartman in Oklahoma onderweg naar huis, toen hij vast kwam te zitten. Samen met een medeweggebruiker probeerde hij tevergeefs zijn auto een heuvel op te duwen, in water dat tot zijn middel reikte. Hij kreeg hulp uit onverwachte hoek.

Uit de Dodge Truck die stopte, stapte niemand minder dan Blake Shelton. Met een touw trok hij de auto van Roho uit het water en bood hem zelfs een lift naar huis aan. Onderweg belde Roho snel naar zijn vrouw: “Je gaat dit niet geloven, maar Blake Shelton heeft me gered. Je kunt je beter snel snel ‘opdoffen’, want we zijn er in een paar minuten”.

Na een praatje en wat foto’s voor het familiealbum, én facebook, ging Blake weer verder. “Het was geweldig”, zei Roho, “Hij is een goed persoon, ik mag hem wel.”


Little Big Town moet concerten cancellen/verplaatsen

Jimi Westbrook, van Little Big Town, laat deze week een poliep van zijn stemband verwijderen. Na de operatie moet hij geruime tijd rust houden om zijn stem(banden) te laten herstellen. Daarom zag de band zich genoodzaakt alle concerten tot en met 30 juli te annuleren of te verplaatsen.

With heavy hearts we want to let you guys know that Jimi will have to undergo surgery next week to remove a polyp on his vocal cord. As a result, doctors have ordered him to rest his voice and completely recuperate before we continue touring. All shows through July 30th will be cancelled or rescheduled.

It breaks our hearts to let you guys down, but Jimi’s health is the most important thing and he is expected to make a full recovery with rest and treatment. We will keep everyone updated on Jimi’s progress. Thanks for your understanding and support.
– K,K,J & P

Wij wensen Jimi natuurlijk een spoedig herstel toe, en de fans van Little Big Town veel geduld.

Billboard Hot Country Songs

In de top 5 van de belangrijkste countryhitlijst zien we kleine verschuivingen en een nieuwe binnenkomer.

De eerste twee posities blijven in handen van respectievelijk Little Big Town (“Girl Crush”) en Sam Hunt (“Take Your Time”), dus geen veranderingen aan de top. Daarachter wisselen Luke Bryan met “Kick The Dust Up” en Blake Shelton met “Sangria” van plaats.

Op de vijfde plaats staat deze week Kelsea Ballerini met “Love Me Like You Mean It”. Zij klimt twee plaatsen.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty