De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Weekend update van 14 juni 2015

Een update van het countrynieuws van afgelopen weekend.

De meeste countryartiesten kwamen het afgelopen weekend in actie op één van twee grote countryfestivals. Keith Urban zelfs op alle twee, ook al lag er zo’n 1.600 kilometer tussen de twee festivals.

Er is goed nieuws voor Rascal Flatts. Een telefoontje zorgde er dit weekend voor dat er één regel van hun ‘Bucket List’ doorgestreept kan worden later dit jaar. Een jongensdroom van de bandleden gaat in vervulling.

Rascal Flatts openen voor Rolling Stones

Country is hot. Dat bewijzen de pogingen van ‘oude’ rockers als Brett Michaels (Poison) en Steven Tyler (Aerosmith) om een countryalbum te maken. Rascal Flatts gaat voor één avond de andere kant op. Zij openen op 4 juli, Independence Day in Amerika, het concert van de Rolling Stones op de Indianapolis Motor Speedway.

Ze zijn niet de eerste countryband of -artiest die opent voor de legendarische Stones. Op 17 juni opent Brad Paisley het concert van de Rolling Stones op LP Field in Nashville (Tennessee).

Twee grote festivals

In Nederland hebben we Pinkpop, maar ook in Amerika werden er gedurende het weekend twee grote en bekende countryfestivals gehouden. In Hunter Mountain (New York) werd het jaarlijkse ‘Taste Of Country Festival’ gehouden en in Nashville (Tennessee) konden countryfans zich uitleven tijdens het ‘CMA Music Festival’.

Taste Of Country Festival

Drie dagen lang traden voor duizenden fans grote namen op als Keith Urban, Tim McGraw, Billy Currington, Sara Evans, Jerrod Niemann en de Eli Young Band. Op het grote podium stonden ook een aantal opkomende artiesten als LOCASH, Rachel Lipsky, Sasha McVeigh en Jandee Lee Porter.

Keith Urban @ Taste Of Country Festival 2015

De eerste dag werd Hunter Mountain getroffen door slecht weer. Een enorme storm stak op en de concerten werden tijdelijk stilgelegd en de berg ontruimd. Het kon de feestvreugde niet drukken. Na de storm zorgde Keith Urban er voor dat de stemming er, ondanks de aanhoudende regen, meteen weer goed in zat.

Toby Keith zorgde voor de afsluiting. Zijn show was spectaculair en er werd dan ook uit volle borst meegezongen door de fans die natuurlijk allemaal hun ‘Red Solo Cups‘ in de lucht hielden. Hij sloot af met twee van zijn meest patriottische liedjes: “American Soldier” en “Courtesy Of The Red White And Blue”.

Volgend jaar is Kenny Chesney de hoofdact van het ‘Taste Of Country Festival 2016’.

CMA Music Festival
In Nashville was de lijst met artiesten zo mogelijk nog indrukwekkender: Alan Jackson, Brad Paisley, Carrie Underwood, Brett Eldredge, Chris Young, Darius Rucker, Jason Aldean, Lady Antebellum, Rascal Flatts, Luke Bryan, Little Big Town, Kellie Pickler, Lee Brice, en veel meer.

Het festival werd georganiseerd door de ‘Country Music Association‘ en was eigenlijk ‘the place to be’ voor countryfans.

Billboard Hot Country Songs

In de top vijf van de ‘Hot Country Songs’ hitlijst trad dit keer geen verandering op. Little Big Town staat met “Girl Crush” nog altijd op nummer 1, gevolgd door Sam Hunt (“Take Your Time”), Blake Shelton (“Sangria”), Luke Bryan (“Kick Up The Dust”) en Florida Georgia Line (“Sippin’ On Fire”).


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty