De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Weekend update van 12 juli 2015

We praten je weer bij met betrekking tot het countrynieuws van afgelopen weekend.

Carrie Underwood kreeg dit weekend de schrik van haar leven, maar de zangeres handelde koelbloedig in een situatie die iedere moeder vreest.

Little Big Town heeft een nieuw record in handen en voor Easton Corbin is een droom werkelijkheid geworden. Verder kregen Canadese fans van Miranda Lambert, én de zangeres zelf ook natuurlijk, een teleurstelling te verwerken.

In de belangrijkste hitlijst, de Billboard ‘Hot Country Songs’ bleef alles bij het oude.

Little Big Town schrijft geschiedenis

Little Big Town

Elf weken staat Little Big Town met het nummer “Girl Crush” nu op de nummer 1 positie in de Billboard ‘Hot Country Songs’. Dit is een record voor een groep in de nu 56-jarige historie van deze hitlijst.

Toen het nummer elf weken geleden doorstootte naar de top, dachten velen dat deze populariteit voornamelijk veroorzaakt was door de controverse die ontstond toen het uitkwam. Het nummer kreeg toen veel steunbetuigingen van collega’s. Met dit record bewijst de band dat het gewoon een echte hit is.

Ook Miranda Lambert moet concerten cancellen

Na Little Big Town is Miranda Lambert de tweede countryartiest die concerten heeft moeten cancellen in verband met stemproblemen. Fans in Calgary, Canada, kregen het slechte nieuws pas één dag voor het geplande concert.

Miranda verontschuldigde zich bij haar fans en verzekerde dat ze de show op een later tijdstip dit jaar inhaalt.

Ik kan niet geloven dat dit me overkomt. Ik weet zeker dat de meesten van jullie ondertussen vernomen hebben dat ik de show in Calgary moet verzetten vanwege mijn stemproblemen. Ik dank jullie voor alle beterschapswensen, en ik beloof jullie dat ik er alles aan zal doen om weer snel beter te worden. Miranda Lambert

Carrie Underwood slaat eigen ruiten in

Zaterdag 11 juli stuurde Carrie Underwood onderstaande tweet de wereld in.

De zangeres heeft de ruiten van haar eigen auto in moeten slaan. Haar honden hadden zichzelf én haar vijf maanden oude baby opgesloten in haar auto. De zangeres beviel zo’n vijf maanden geleden van haar eerste kindje, een zoontje Isaiah Michael Fisher.

Easton Corbin nieuwe album debuteert op nummer 1

Easton Corbin - About To Get Real

Op 30 juni kwam het nieuwe album “About To Get Real” van Easton Corbin uit. Nu, ruim twee weken later, levert het hem zijn eerste nummer 1 album uit zijn carriére op. En hoe! Het nummer debuteert op nummer 1 in de ‘Billboard Country Albums’ hitlijst én staat in de Top 15 van de ‘Billboard 200’. Die laatste hitlijst omvat alle genres.

De titel kan dus niet treffender, Easton is about to get real.

Billboard Hot Country Songs

Daar waar er vorige week nog maar één verandering in de Top 5 was, staat het deze week helemaal stil. Zoals hierboven al vermeld, blijft Little Big Town de lijst aanvoeren met “Girl Crush”. Ook de overige posities veranderen niet.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty