De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Weekend update van 1 juni 2015

Een overzicht van het belangrijkste countrynieuws van afgelopen weekend.

Het laatste weekend van mei was een rustig weekend voor countryliefhebbers. Dit keer geen dronken bestuurders die inrijden op concertgangers of sterren die in het huwelijksbootje stappen.

Toch komt er in deze nieuwsupdate een boot voor en is er slecht nieuws voor de fans van Garth Brooks en Trishia Yearwood in Florida.

Verder heeft Kip Moore een nieuw album aangekondigd en blijft Little Big Town de ‘Billboard Hot Country Songs’ lijst aanvoeren. Luke Bryan’s nieuwe single, “Kick The Dust Up”, klimt maar liefst 47 plaatsen en staat deze week op positie twee.

Twee concerten van Garth Brooks geannuleerd

2015 Stanley Cup Finals

Het meest opvallende nieuws is wellicht dat Garth Brooks zijn concerten in Tampa (Florida) heeft moeten annuleren. De reden is dat het lokale ijshockey team, de ‘Tampa Bay Lightning’, in de finale van de ‘Stanley Cup‘ staat. Zij spelen op 6 juni aanstaande een wedstrijd tegen de ‘Chicago Blackhawks’. Hierdoor kunnen de twee concerten niet doorgaan.

Of hij de concerten op een later tijdstip inhaalt is nog onduidelijk.

Country Cruise

Het is nog ver weg, maar op 23 oktober vaart de ‘NCL Sky’ uit voor de jaarlijkse ‘Country Cruise‘. Tickets voor deze unieke ervaring zijn nu te boeken.

Naast de gebruikelijke verwennerij van zo’n cruise, kunnen countryfans zich tegoed doen aan een aantal exclusieve optredens van artiesten. Deze artiesten zullen gedurende deze week niet alleen optreden, maar ook deelnemen aan zogenaamde ‘Q&A sessions’ en songwriter workshops.

Onder de tot nu toe aangekondigde artiesten zijn grote namen als Thompson Square, Trace Adkins, Parmalee, Joe Nichols, Lindsay Ell en Craig Morgan.

Tijdens deze cruise doet de ‘NCL Sky’ de volgende havens aan: Miami, Nassau, Great Stirrup Cay, Key West en Grand Cayman.

Kip Moore kondigt nieuw album aan

Kip Moore - Wild Ones

Hij liet steeds al een klein stukje van de cover zien op de sociale media. Na deze teasers heeft Kip Moore dan eindelijk zijn nieuwe album aangekondigd. Het album krijgt de titel “Wild Ones”, komt 21 augustus uit en bevat dertien nummers.

Sinds de release van zijn succesvolle debuutalbum “Up All Night” in 2012, is Kip voornamelijk aan het toeren geweest. Hij speelde zo’n tweehonderd concerten per jaar. De liedjes op zijn nieuwe album zijn geïnspireerd door zijn ‘life on the road’ van de laatste jaren.

De tracklist van het album ziet er als volgt uit:

 1. Wild Ones
 2. Come And Get It
 3. Girl Of Summer
 4. Magic
 5. That Was Us
 6. Lipstick
 7. What You Got On Tonight
 8. Heart’s Desire
 9. Complicated
 10. I’m To Blame
 11. That’s Alright With Me
 12. Running For You
 13. Comeback Kid

Billboard Hot Country Songs

Deze week blijft “Girl Crush” van Little Big Town op nummer 1 staan, maar de band voelt de hete adem van Luke Bryan in de nek. Zijn nieuwe single, “Kick The Dust Up”, staat nu op nummer 2. Gezien de enorme stijging van 47 plaatsen deze week, lijkt het erop dat Luke volgende week weer op nummer 1 staat. Stay tuned!


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty