Vooruitblik naar CMA Songwriter Series 2017 – de heren

8 oktober 2017 | Blog, Concerten | 0 Reacties

Deel twee van onze vooruitblik naar de ‘CMA Songwriters Series’ die op dinsdag 13 oktober in de Melkweg in Amsterdam wordt georganiseerd. Gisteren hebben we in het eerste deel de deelnemende dames en het concept aan je voorgesteld, nu is het tijd voor de drie heren.

  “Deel

Michael Tyler

“Michael is nog geen 25 jaar oud, maar maakt al ruim 15 jaar muziek. Een autodidact“Iemand die op 13-jarige leeftijd via MySpace producer Michael Knox leert kennen. Knox is verantwoordelijk voor albums van onder andere Kelly Clarkson, “Thomas, “Jason en “Trace, en dus een goede mentor. Hij geeft de jonge Michael tips en beoordeelt de demo’s die hij toegezonden krijgt.

Na enkele jaren nodigt hij Michael uit naar Nashville te komen. Dat is het teken waarop Michael Tyler heeft gewacht. Hij springt in zijn auto en bereikt na 317 mijl ‘Music City’. Daar schrijft hij mee aan nummers voor Jason Aldean, LoCash en .

Michael is een veelbelovende artiest, we gaan in de toekomst zeker nog mooie muziek van hem krijgen. Op 17 maart verscheen zijn debuutalbum “317”, waarop ook het mooie nummer “They Can’t See” staat. Geniet hieronder van de videoclip.

  Michael Tyler
  Michael Tyler

Marcus Hummon

Marcus Hummon
Marcus Hummon

Veel albums, maar weinig hits. Zo zou je deze 58-jarige singer/songwriter op het eerste gezicht typeren. Niets is echter minder waar, want als songwriter heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Marcus is dan ook, net als , een enorm waardevolle toevoeging aan een avond als deze.

Hij schreef mee aan, onder andere, “Born To Fly” van “Sara, “The Cheap Seats” van “Alabama”, “Bless The Broken Heart” van “Rascal, “One Of These Days” van “Tim, “Ready To Run” en “Cowboy Take Me Away” van “Dixie.

  Marcus Hummon

Levi Hummon

He, weer een Hummon? Yes, Levi is de zoon van Marcus. Hij wordt op 1 juli 1991 in Nashville geboren en groeit dus op met countrymuziek. En gezien de songwriting capaciteiten van zijn vader ook met de mensen uit de muziekindustrie.

Levi Hummon
Levi Hummon

Maar zijn ouders zijn ook bevriend met de filmregisseur Desmond Child. Levi laat hem in 2013 het nummer “Make It Love” horen. Desmond is zo onder de indruk dat hij het gebruikt in zijn film “Two: The Story Of Roman & Nyro”. Dit zet Levi in de spotlight en hij krijgt aanbiedingen om te gaan schrijven met grote namen als Andrew Dorff, Josh Osborne, Shane McAnally en .

Uiteindelijk resulteert dit in een eigen songwriting contract en later ook een eigen platendeal. Zijn EP “Levi Hummon” verschijnt in 2016 en wordt erg goed ontvangen. Door veel kenners wordt hem een grote toekomst voorspeld. Luister hieronder naar “Love You, Hate You, Miss You”.

Vorige week bracht Levi zijn nieuwe single “Stupid” uit. Een catchy nieuw deuntje, beluister het via YouTube, Spotify, iTunes en/of GooglePlay.

  Levi Hummon
  

Voorverkoop

Het wordt een machtig mooi event, met een hele interessante line-up. De tickets kosten 22,50 euro°, dus als je voor dinsdagavond nog geen plannen hebt…

  Bestel nu hier je kaartjes!

We zien je dinsdag!

° exclusief lidmaatschap en bijkomende kosten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *