De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Vooruitblik naar CMA Songwriter Series 2017 – de heren

Een introductie van de mannelijke artiesten.

Deel twee van onze vooruitblik naar de ‘CMA Songwriters Series’ die op dinsdag 13 oktober in de Melkweg in Amsterdam wordt georganiseerd. Gisteren hebben we in het eerste deel de deelnemende dames en het concept aan je voorgesteld, nu is het tijd voor de drie heren.

Introductie van de dames

Michael Tyler

Michael is nog geen 25 jaar oud, maar maakt al ruim 15 jaar muziek. Een autodidact die op 13-jarige leeftijd via MySpace producer Michael Knox leert kennen. Knox is verantwoordelijk voor albums van onder andere Kelly Clarkson, Thomas Rhett, Jason Aldean en Trace Adkins, en dus een goede mentor. Hij geeft de jonge Michael tips en beoordeelt de demo’s die hij toegezonden krijgt.

Na enkele jaren nodigt hij Michael uit naar Nashville te komen. Dat is het teken waarop Michael Tyler heeft gewacht. Hij springt in zijn auto en bereikt na 317 mijl ‘Music City’. Daar schrijft hij mee aan nummers voor onder andere Jason Aldean, LoCash en Dierks Bentley.

Michael is een veelbelovende artiest, we gaan in de toekomst zeker nog mooie muziek van hem krijgen. Op 17 maart verscheen zijn debuutalbum “317”, waarop ook het mooie nummer “They Can’t See” staat.

Spotify Apple Music

Marcus Hummon

Veel albums, maar weinig hits. Zo zou je deze 58-jarige singer/songwriter op het eerste gezicht typeren. Niets is echter minder waar, want als songwriter heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Marcus is dan ook, net als Brandy Clark, een enorm waardevolle toevoeging aan een avond als deze.

Marcus Hummon

Hij schreef mee aan, onder andere, “Born To Fly” van Sara Evans, “The Cheap Seats” van Alabama, “Bless The Broken Heart” van Rascal Flatts, “One Of These Days” van Tim McGraw, “Ready To Run” en “Cowboy Take Me Away” van Dixie Chicks.

Spotify Apple Music

Levi Hummon

He, weer een Hummon? Yes, Levi is de zoon van Marcus. Hij wordt op 1 juli 1991 in Nashville geboren en groeit dus op met countrymuziek. En gezien de songwriting capaciteiten van zijn vader ook met de mensen uit de muziekindustrie.

Levi Hummon

Maar zijn ouders zijn ook bevriend met de filmregisseur Desmond Child. Levi laat hem in 2013 het nummer “Make It Love” horen. Desmond is zo onder de indruk dat hij het gebruikt in zijn film “Two: The Story Of Roman & Nyro”. Dit zet Levi in de spotlight en hij krijgt aanbiedingen om te gaan schrijven met grote namen als Andrew Dorff, Josh Osborne, Shane McAnally en Brandy Clark.

Uiteindelijk resulteert dit in een eigen songwriting contract en later ook een eigen platendeal. Zijn EP “Levi Hummon” verschijnt in 2016 en wordt erg goed ontvangen. Door veel kenners wordt hem een grote toekomst voorspeld. Luister hieronder naar “Love You, Hate You, Miss You”.

Levi Hummon - "Love You, Hate You, Miss You"

Vorige week bracht Levi zijn nieuwe single “Stupid” uit. Een catchy nieuw deuntje, beluister het via YouTube.

Spotify Apple Music

Voorverkoop

Het wordt een machtig mooi event, met een hele interessante line-up. De tickets kosten 22,50 euro°, dus als je voor dinsdagavond nog geen plannen hebt…

Tickets

We zien je dinsdag!

° exclusief lidmaatschap en bijkomende kosten.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty