De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Vooruitblik naar CMA Songwriter Series 2017 – de dames

Een introductie van de vrouwelijke artiesten.

Twaalf jaar geleden werd in Joe’s Pub in New York de eerste editie van de ‘CMA Songwriters Series’ georganiseerd. De avond was een dusdanig succes dat het een vervolg kreeg. Sinds die avond zijn er al meer dan 120 avonden georganiseerd. En gelukkig voor ons over de hele wereld en in 2017 voor het eerst ook in Nederland.

Introductie van de heren

Primeur voor de Melkweg

De Melkweg heeft op 10 oktober aanstaande deze primeur. Angaleena Presley, Brandy Clark, Marcus Hummon, Levi Hummon en Michael Tyler spelen die avond een selectie van (hun) songs. Hierbij staan de artiesten weliswaar op het podium, maar het gaat over de songs en de verhalen erachter.

CMA Songwriters Series 2017

De mannelijke artiesten mogen deze avond dan wel in de meerderheid zijn, we starten vandaag onze voorbeschouwing met de vrouwen.

Brandy Clark

Tot op heden heeft Brandy Clark twee hele mooie albums afgeleverd. In 2013 verscheen haar debuutalbum “12 Stories”, drie jaar later gevolgd door “Big Day In A Small Town”. Hoewel ze bij het schrijven van de tracks voor deze LP’s de hulp inriep van grote namen als Josh Osborne, Lori McKenna en Shane McAnally, is Brandy zelf ook geen kleintje als het om songwriting gaat.

Brandy Clark

Tijdens haar jeugd was de in de staat Washington geboren Brandy getuige van de uitbarsting van Mount St.-Helens in mei 1981. Die plek levert haar een haast onuitputtelijke inspiratiebron op. Het leven is er hard en veel gezinnen hebben moeite om rond te komen.

Als kind al droomt ze van een carrière als singer-songwriter en in 1997 trekt ze naar Nashville. Daar krijgt ze de kans om met bekende songwriters samen te werken. Ze verfijnt tijdens die sessies haar toch al grote talent hetgeen later mooie songs voor onder andere Miranda Lambert (“Mama’s Broken Heart”), Kacey Musgraves (“Dandilion”, “Biscuits”, “Follow Your Arrow”), The Band Perry (“Better Dig Two”) en LeAnn Rimes (“Crazy Women”) oplevert.

Eén dag voor de show in Amsterdam viert ze, op 9 oktober, haar 42e verjaardag.

Mooie tracks van haar zijn onder andere “Stripes”, “Love Can Go To Hell” en “Girl Next Door” waarvan we hieronder de videoclip hebben ingevoegd.


Spotify Apple Music

Angaleena Presley

Angaleena Presley is, net als Brandy Clark, zo’n artiest die we eigenlijk allemaal kennen. Misschien niet onder haar eigen naam, maar dan toch zeker als ‘Holler Annie’. Wie zeg je? Yep, ‘Holler Annie’.

Pistol Annies

Angaleena Presley is ‘Holler Annie’ en maakt samen met ‘Hippie Annie’ en ‘Lonestar Annie’ deel uit van het trio vriendinnen dat we ook wel kennen als de Pistol Annies. Miranda Lambert (‘Lonestar Annie’) is de meest bekende naam, Ashley Monroe (‘Hippie Annie’) is de derde.

De Pistol Annies hebben een tweetal albums uitgebracht, maar het laatste dateert al weer uit 2013. De officiële reden hiervan is het succes dat (enkele van) de dames met hun solocarrière hebben. Over de groep doen een hoop geruchten de ronde. Zo zouden ze uit elkaar zijn, weer werken aan een nieuw album of reunïe.

Angaleena Presley heeft onder haar eigen naam tot nu toe twee albums uitgebracht. In 2014 verscheen haar debuutalbum “American Middle Class” en op 21 april van dit jaar bracht ze “Wrangled” uit. Opvallend is dat van beide albums geen enkele song als single werd gereleased.

Angaleena Presley

Als songwriter heeft Angaleena een indrukwekkend cv. Niet alleen schreef ze mee aan al haar eigen nummers en een groot deel van het repertoire van de Pistol Annies, ze is ook mede verantwoordelijk voor hits van anderen.

Voor Miranda Lambert schreef ze bijvoorbeeld mee aan “Fastest Girl In Town” en ook de hit van Ashton Shepherd “Look It Up” is van haar hand.

Hieronder één van de weinige vlideoclips van haar. Het is de clip van “Pain Pills”, afkomstig van haar meest recente album “Wrangled”.


Check de volgende links voor meer muziek van Angaleena Presley.

Spotify Apple Music

De heren

Morgen deel twee van onze voorbeschouwing op de ‘CMA Songwriter Series’ avond van 13 oktober 2017 in de Melkweg.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty