De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Vooruitblik: Keith Urban – RipCORD

Nog even geduld, zijn nieuwe album is in de maak.

Over iets minder dan een maand komt het nieuwe album van Keith Urban uit en er komen steeds meer details naar buiten. We zetten ze hieronder op een rij voor je, zodat je helemaal op de hoogte bent van Keith’s achtste studioalbum.

De albumhoes en releasedatum

De albumhoes bestaat uit een close-up foto van Keith. De foto is, met uitzondering van zijn ogen, zwart-wit gemaakt. De titel van het album, “RipCORD”, is in graffitistijl en in een fel oranje kleur uitgevoerd.

Een ‘ripcord’ is het touw waaraan je trekt als je een parachute wilt openen.

Keith Urban - RipCORD

Het album verschijnt officieel op 6 mei 2016. Het is nu echter al, als zogenaamde pre-order, te verkrijgen.

RipCORD was het meest boeiende album om te maken, zowel muzikaal als qua creativiteit Keith Urban

Samenwerkingen

Keith Urban heeft van alle songs op het album de songwriters- en/of de producerrechten. Het is dus echt ‘zijn’ album, al heeft hij met veel verschillende mensen samengewerkt. Naast bekende tekstschrijvers als Shane McAnally, Ross Cooperman, Dann Huff en Nathan Chapman, heeft hij ook met wat minder bekende namen als Jeff Bhasker, Busbee, Greg Wells en Nile Rodgers gewerkt.

De rapper Pitbull levert een bijdrage aan het nummer “Sun Don’t Let Me Down”.

De singles

In aanloop naar de release van 6 mei heeft Keith al een drietal nummers als single uitgebracht. “John Cougar, John Deere, John 3:16” was de eerste in juni 2015. Het vrolijke deuntje werd een hit, het bleef steken op de tweede plaats in zowel in de ‘Hot Country Songs‘ als in de ‘Country Airplay‘ hitlijst.

Keith Urban - John Cougar, John Deere, John 3:16

“Break On Me” was de volgende in oktober 2015. Deze behaalde de toppositie in de ‘Country Airplay’ hitlijst en klom tot de zesde plaats in de ‘Hot Country Songs’. In april van dit jaar verscheen de derde single: “Wasted Time”.

De tracklist

Het album bevat de volgende 12 tracks:

 1. “Gone Tomorrow (Here Today)”
 2. “John Cougar, John Deere, John 3:16”
 3. “Wasted Time”
 4. “Habit Of You”
 5. “Sun Don’t Let Me Down” (feat. Pitbull)
 6. “Gettin’ In The Way”
 7. “Blue Ain’t Your Color”
 8. “The Fighter” (feat. Carrie Underwood)
 9. “Break On Me”
 10. “Your Body”
 11. “That Could Still Be Us”
 12. “Worry ‘Bout Nothin’”

Carrie Underwood

Eén detail ontbreekt nog in deze tracklist. Keith heeft recentelijk laten doorschemeren dat niemand minder dan Carrie Underwood meewerkt aan één nummer op het album.

Kijkend naar de songtitels ligt het voor de hand dat dit het nummer “That Could Still Be Us” is, maar we weten het helaas niet zeker. We moeten dus nog even geduld hebben voordat ook die info bekend wordt.

De ‘RipCORD World Tour’

op 2 juni 2016 start Keith’s wereldtournee in Kansas City (Missouri). Op dit moment zijn er alleen concerten in de Verenigde Staten en Canada gepland.  De hele maand september is echter nog leeg in het schema, dus er is nog ruimte voor een eventuele oversteek naar Europa en andere delen van de wereld…

Wanneer er meer nieuws omtrent mogelijke concerten in Europa bekend wordt, brengen we je natuurlijk meteen op de hoogte.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty