De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Vooruitblik: Country 2 Country 2018

Ook in 2018 komt het populaire festival naar het Verenigd Koninkrijk.

Ook in 2018 wordt weer het populaire Country 2 Country festival georganiseerd. Bekende countrysterren steken de Atlantische Oceaan over om het Europese publiek te trakteren op een unieke ervaring. Drie dagen lang staan Londen, Glasgow en Dublin in het teken van countrymuziek. Volgend jaar vindt deze happening plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart.

Roulerend programma

De line-up is ook voor 2018 weer geslaagd te noemen, grote namen worden vergezeld door aanstormende talenten en ambassadeurs van de ‘oudere sound’.

Soul 2 Soul banner

De eerste klap is een daalder waard, moet de organisatie gedacht hebben. Want als eerste werden Faith Hill en Tim McGraw bekendgemaakt. Het echtpaar behoort tot de absolute top en tourt op dit moment met hun ‘Soul 2 Soul World Tour‘ door Amerika.

Daarna werden de andere headliners bekendgemaakt: Kacey Musgraves en Little Big Town. Zij worden die drie avonden bijgestaan door namen als Kelsea Ballerini, die we recentelijk nog in het voorprogramma van Lady Antebellum zagen, Midland, Margo Price, Kip MooreOld DominionLuke Combs en Emmylou Harris.

Londen | O2 Arena

9 maart 10 maart 11 maart
Faith Hill & Tim McGraw Kacey Musgraves Little Big Town
Kelsea Ballerini Kip Moore Emmylou Harris
Old Dominion Luke Combs Margo Price
Ashley Campbell Midland

Ga je naar Londen? Dan krijg je een alleraardigste ‘toegift’ getrakteerd. Op de zogenaamde ‘Spotlight Stage’ kun je ook Ashley McBride, Jillian Jacqueline, Lindsay Ell, Lukas Nelson en Morgan Evans aan het werk zien.

Dublin | 3 Arena

9 maart 10 maart 11 maart
Kacey Musgraves Little Big Town Faith Hill & Tim McGraw
Kip Moore Emmylou Harris Kelsea Ballerini
Luke Combs Margo Price Old Dominion
Midland

Glasgow | The SSE Hydro

9 maart 10 maart 11 maart
Little Big Town Faith Hill & Tim McGraw *Kacey Musgraves**
Emmylou Harris Kelsea Ballerini Kip Moore
Margo Price Old Dominion Luke Combs
Midland


Minder dan vorige jaren?

Meteen na de onthulling van de line-up bleek dat enkele mensen teleurgesteld waren. Op internet, met name twitter en facebook, uitten  ‘countryfans’ hun ongenoegen. Berichten als ‘te weinig aansprekende namen’, ‘teveel onbekende artiesten’ en ‘niet de moeite waard’ zagen we voorbijkomen

Wij begrijpen niet goed waarom, want al met al is er toch elke avond genoeg te beleven. We krijgen maar één keer per jaar de kans om een gezonde overdosis countrymuziek tot ons te nemen, en dat is tijdens het C2C festival. De kans grijpen en genieten is volgens ons de enige juiste reactie.

Voor mensen die negatief oordelen omdat ze enkele namen niet kennen, biedt Spotify wellicht uitkomst. Ze zouden eens rustig naar de muziek van deze artiesten moeten luisteren. Stuk voor stuk mooie countrymuziek in alle verschillende stijlen. Of eens moeten praten met een countryfan die er helaas niet bij kan zijn, maar wel heel graag zou willen.

To go, or not to go?

Kaartjes voor het festival zijn niet goedkoop en er komen natuurlijk nog reis- en verblijfskosten bij. Eerder hebben we proberen uit te rekenen wat een bezoek aan het C2C ongeveer zou kosten. Wellicht is dat nog steeds een handig overzicht of indicatie. De voorverkoop start aanstaande vrijdag (20 oktober) en vermoedelijk zijn de (beste) kaarten in no-time uitverkocht.

Twijfel je nog of wil je weten wat je zoal kunt verwachten? Lees dan het interessante verslag van vorig jaar. Het bestaat uit drie delen: deel 1, deel 2 en deel 3.

C2C Website


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty