De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Valt grote hit van Carrie Underwood in het water?

Gaat Carrie nat?

Carrie Underwood wordt, samen met haar team en platenmaatschappij, door twee Canadese songwriters beschuldigd van het schenden van hun auteursrechten en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Carrie heeft via een vertegenwoordiger inmiddels een persverklaring afgegeven.

Het is overigens niet de eerste keer dat Carrie betrokken is bij een rechtzaak over een vermeende auteursrechtenschending.

Something In The Water

De recente beschuldiging betreft haar grote hit “Something In The Water” van haar eerste “Greatest Hits” album.

Opmerkelijk is wel dat het een erg trage actie is van de Canadezen Ronald McNeill en Georgia Lyons-Savage. De hit kwam op 29 september 2014 uit en werd een dusdanig grote hit dat ze hem destijds ongetwijfeld enkele keren hebben gehoord. Waarom dan niet meteen reageren?

De claim en eis

De twee Canadese songwriters claimen dat zij twee jaar eerder een nagenoeg identiek nummer schreven. Tevens stellen ze bewijzen te hebben dat zij deze track aan het team van Carrie hebben voorgelegd, die het vervolgens afwees.

Ze eisen de opbrengsten van Carrie’s hit. Het gaat om een aanzienlijke som geld, “Something In The Water” werd in de openingsweek alleen al 125,000 keer verkocht en in april 2016 passeerde het de 1,1 miljoen kopieën.

Statement van Carrie

Zoals gezegd heeft een vertegenwoordiger van Carrie inmiddels gereageerd op de beschuldiging. Ze ontkennen alles en stellen dat Carrie, noch haar team, ooit contact heeft gehad met de eisers. Voor de aanklacht hadden ze zelfs nog nooit van dit duo gehoord. In een statement schrijven ze het volgende:

We are aware that a lawsuit was filed regarding the authorship of ‘Something in the Water. We want all of Carrie’s fans, and everyone, to know that ‘Something In The Water’ was written by Brett James, Chris DeStefano and Carrie Underwood. This is a deeply personal song regarding Carrie’s faith and she is saddened that anyone would attempt to challenge that for financial gain.”

Neither Carrie nor any of her co-writers ever received or heard the plaintiffs’ song. We fully expect that Carrie, Brett and Chris will be vindicated in the courts.

Eerdere beschuldiging

Enkele jaren geleden werden Carrie Underwood en Brad Paisley samen beschuldigd van auteursrechtenschending. Toen ging het om hun duet “Remind Me” van Brad’s album “This Is Country Music” uit 2011.

De rechter oordeelde in deze zaak in het voordeel van Paisley en Underwood, met name omdat hun versie een duidelijk andere opzet en structuur had dan de versie van de eiser.

Let the music do the talking

Wanneer de zitting wordt gehouden is nog niet bekend. Totdat de jury uitspraak heeft gedaan laten we de muziek maar aan het woord. Geniet hieronder van de hit van Carrie die nu dus in het water dreigt te vallen.Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty