De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Uitslag American Music Awards 2017

Gisterenavond was Los Angeles het toneel voor de 45e American Music Awards.

In diverse categorieën werden prestigieuze awards uitgereikt, wij focussen vanzelfsprekend op de countrymuziek. Keith Urban was in de categorie country de grote winnaar, hij nam maar liefst drie awards mee naar huis.

Belangrijke awardshow

Hoewel deze awardshow meestal minder aandacht krijgt dan bijvoorbeeld de Country Music Association Awards, zijn de American Music Awards (AMA) voor de artiesten toch erg belangrijk. De winnaars worden namelijk door de fans gekozen en niet door een vakjury.

De genomineerden voor deze editie van de AMA werden iets meer als een maand geleden bekendgemaakt.

Keith Urban is de grote winnaar

Zoals gezegd werd Keith Urban de grote winnaar, hij won de awards voor ‘Favorite Male Country Artist’, ‘Favorite Country Album’ met “RipCORD” en ‘Favorite Country Song’ met “Blue Ain’t Your Color“.

Een hele mooie bekroning op een zeer succesvol jaar. De andere genomineerden waren Thomas Rhett en Sam Hunt, “They Don’t Know” van Jason Aldean en “From A Room, Volume 1” van Chris Stapleton. Bij de songs versloeg hij “Body Like A Back Road” van Sam Hunt en “Dirt On My Boots” van Jon Pardi.

"RipCORD" van Keith Urban

Carrie Underwood en Little Big Town

Ook Carrie Underwood en Little Big Town werden door de fans beloond met een award. Carrie won in de categorie ‘Favorite Female Country Artist’ en Little Big Town in de categorie ‘Favorite Country Duo or Group’.

Carrie vesloeg Miranda Lambert en Maren Morris, Little Big Town won de award ten koste van Florida Georgia Line en Old Dominion.

Tour Of The Year

In de categorie ‘Tour Of The Year’ was Garth Brooks genomineerd, samen met U2 en Coldplay. Die laatste groep kreeg de meeste stemmen van de fans en mocht de award dus mee naar huis nemen.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty