Het derde studioalbum van Tyler Farr is in de maak. De zanger is regelmatig in de opnamestudio te vinden, waar hij wordt bijgestaan door niemand minder dan Kristian Bush van Sugarland. Het wordt een speciaal album voor Tyler, vol met veranderingen en persoonlijke songs.

Love By The Moon

Kristian is een gerenomeerd producer en songwriter, en dankzij zijn inbreng zoekt Tyler op dit nieuwe album zijn muzikale grenzen op. Het eerste resultaat is te horen op Tylers single “Love By The Moon” die al in april verscheen.

Het heeft een subtiel andere sound en gevoel dan Tyler’s eerdere werk. Volgens Tyler is het eens geen ‘whiskey song’, met een zwaar(der) onderwerp, maar gewoon een frivool nummer over de liefde.

I couldn't cut another whiskey song. This one you can roll down the windows and sing to it

— Tyler Farr

  'Love By The Moon' op Spotify

Live band mee in de studio

Eén van de veranderingen die Tyler en Kristian bij dit project hebben doorgevoerd, is dat Tyler’s band hem nu ook in de studio begeleidt. Zij weten precies wat Tyler wil en geven iedere show alles om de fans een onvergetelijke avond te bezorgen.

Ze kennen elkaar al lang, brengen veel tijd met elkaar door en hebben veel meegemaakt. Die ‘vibe’ wil Kristian meenemen in de studio, en dat heeft goed uitgepakt.

Belangrijkse songs

In 2010 al schreef Tyler “I Hope I Don’t Live To See That Day”, een lied dat geïnspireerd is door deze typerende uitspraak van zijn opa. Al die tijd wachtte hij op het juiste moment om de track op te nemen en te releasen. En met Kristian aan het roer van dit album voelde het goed, en zien we het dus terug op zijn nieuwe album.

Hij heeft het al een (paar) keer live gespeeld en kreeg er in de ‘Grand Ole Opry‘ zelfs een staande ovatie voor, maar nog nooit eerder verscheen het als officiële song.

Een andere track waar Tyler heel enthousiast over is, is “People Drink”. Dit is een track die door Chris Stapleton is geschreven, maar die Chris nog niet voor zichzelf of een ander gereserveerd had. Tyler hoefde geen twee keer na te denken, en reserveerde het voor zijn album.

Release, titel en tracklist

We weten nog niet wat de titel van het album wordt, en ook de releasedatum en albumhoes zijn dus nog onbekend. Vanzelfsprekend brengen we je snel op de hoogte als er meer nieuws is.

Hieronder de videoclip van “Love By The Moon”.