De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Tussenstand van best verkopende albums 2017

Welke artiesten verkopen hun albums het best?

Time flies als er doorlopend mooie, nieuwe countryalbums verschijnen. En in de eerste helft van 2017 hebben een groot aantal grote namen nieuw materiaal uitgebracht. Nu we over de helft van dit jaar zijn, is het tijd om de tussenstand op te maken.

Verwend

Zoals jullie in onze ‘Albumreleases‘ serie kunnen volgen, zijn we dit jaar echt verwend. Enkele namen van de lijst met nieuwe albums zijn Brantley Gilbert, Josh Turner, Little Big Town, Alison Krauss, Zac Brown Band, Brad Paisley en Rascal Flatts.

En natuurlijk die dekselse Chris Stapleton. Hij bracht op 5 mei “From A Room, Volume 1” uit, met daarbij de aankondiging dat Volume 2 later dit jaar volgt. En dat terwijl zijn debuutalbum “Traveller” uit 2015 nog altijd stevig in de Billboard Top Country Album hitlijst staat.

De cijfers

Als we kijken naar alleen de fysieke albumverkopen, ziet de Top 5 over januari tot en met juni 2017 er als volgt uit:

 1. From A Room: Volume 1” van Chris Stapleton (419.000 albums verkocht)
 2. Welcome Home” van Zac Brown Band (218.000)
 3. Sing It Now: Songs Of Faith And Hope” van Reba McEntire (183.000)
 4. The Devil Don’t Sleep” van Brantley Gilbert (179.000)
 5. The Breaker” van Little Big Town (123.000)
 6. Windy City” van Alison Krauss (110.000)

Opvallend is het gat dat Chris Stapleton nu al geslagen heeft ten opzichte van zijn directe concurrenten. Hij heeft ruim 200.000 albums meer verkocht dan Zac Brown Band die met “Welcome Home” op de tweede plaats staan. Ook de albums van Reba en Alison Krauss vallen op tussen het geweld van de genoemde grote namen.

Natuurlijk is de datum waarop het album gereleased wordt van invloed op deze aantallen, maar die invloed is vaak erg gering. Mooi voorbeeld hiervan is het album van Chris Stapleton. Dit album kwam op 5 mei uit, maar heeft ruim 295.000 exemplaren meer verkocht dan het album van Little Big Town dat al in februari verscheen.

Brett Young - Brett Young

Bovenstaande lijst is gebaseerd op de fysieke albumverkopen. Als we ook de ‘equivalent album sales°‘ meenemen, zien we enkele verschuivingen. Brett Young komt dan de Top 5 binnen, Reba’s album valt er dan buiten en Brantley Gilbert steekt de Zac Brown Band voorbij!

 1. From A Room: Volume 1” van Chris Stapleton (484.000 equivalent albums verkocht)
 2. The Devil Don’t Sleep” van Brantley Gilbert (284.000)
 3. Welcome Home” van Zac Brown Band (274.000)
 4. Brett Young” van Brett Young (250.000)
 5. The Breaker” van Little Big Town (210.000)

Chris Stapleton blijft echter onbedreigd aan kop en ziet vanuit zijn raam de concurrentie op grote achterstand. En dan moet deel twee dus nog komen…

° Verkoop van tien losse tracks óf 1.500 los gestreamde songs tellen ook als albumverkoop


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty