Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, maakt ook Miranda Lambert gretig gebruik van ‘teasers’ om extra aandacht voor haar nieuwe album “The Weight Of These Wings” te genereren. Of dit album dat nodig heeft betwijfelen wij. Haar vele fans, en andere countryliefhebbers, kijken toch al reikhalzend uit naar haar vijfde volwaardige studioalbum.

Enerzijds omdat “Platinum” al weer ruim twee jaar geleden uitkwam, anderzijds natuurlijk vanwege de speciale lading die dit album heeft.

Een boekje open

Na de break up met Blake Shelton, en diens ‘eerlijke album‘ over deze periode, is het nu dus de beurt aan Miranda om ook ‘eerlijk’ te zijn.

Al mijn albums zijn een afspiegeling van waar ik op dat moment stond in mijn leven. Ik heb me nooit ingehouden tijdens het schrijven van de teksten. Maar voor dit album, met alles wat er in mijn leven gebeurd is de laatste tijd, was eerlijk zijn niet eens een keuze.

Iedereen weet toch al wat er gebeurd is. Daarom heb ik besloten alles gewoon op te schrijven, en zowel de goede als slechte dingen te gebruiken voor mijn muziek.

— Miranda Lambert

Toch wordt het geen droevig album vol zelfmedelijden. Het wordt volgens Miranda een document over de reis die het leven is.

Het wordt geen ‘heartbreak album’. Iedereen heeft slechte momenten, die voorbij gaan en waarna je gewoon weer verder gaat. Er komen weer mooie momenten en dan weer wat sombere. Ik wil die emotionele reis, want dat is wat het leven is, vastleggen in mijn muziek.

Nummer vijf én zes

Miranda Lambert - The Weight Of These Wings

Fans krijgen waar voor hun geld, eerder maakte de zangeres bekend dat het een ‘dubbelaar‘ wordt. De eerste disc krijgt the subtitel “The Nerve”, de tweede heeft als titel “The Heart”.

Haar huidige single “Vice” is track 8 op “The Nerve”. Daarop staat onder andere ook “Highway Vagabond”, dit is ook de titel van haar tour die in januari 2017 van start gaat.

Op de tweede schijf, “The Heart”, staan nummers als “Things That Break” en “Keeper Of The Flame”, de titel van haar laatste tournee.

De tracks

Op beide discs staan twaalf songs, hieronder het complete overzicht.

Disc 1 – “The Nerve

 

 1. Runnin’ Just In Case
 2. Highway Vagabond
 3. Ugly Lights
 4. You Wouldn’t Know Me
 5. We Should Be Friends
 6. Pink Sunglasses
 7. Getaway Driver
 8. Vice
 9. Smoking Jacket
 10. Pushin’ Time
 11. Covered Wagon
 12. Use My Heart
Disc 2 – “The Heart

 

 1. Tin Man
 2. Good ‘Ol Days
 3. Things That Break
 4. For The Birds
 5. Well-Rested
 6. Tomboy
 7. To Learn Her
 8. Keeper Of The Flame
 9. Bad Boy
 10. Six Degrees Of Seperation
 11. Dear Old Sun
 12. I’ve Got Wheels