De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Top 5 zomerse countrydeuntjes 2017

De zomer komt eraan!

Ieder jaar rond 21 juni begint de zomerperiode met de ‘langste dag’. Hier op Country-Music.nl gebruiken we die dag om de zomer in te luiden met onze inmiddels traditionele ‘Top 5 van zomerse countrydeuntjes‘. Een zonnige mix van feelgood country.

Maar voor we de muziek starten eerst wat achtergrondinformatie.

Langste dag

Meestal valt de ‘langste dag’ één tot twee dagen voor 21 juni. De reden hiervan is dat de baan van de aarde om de zon, het middelpunt van ons zonnestelsel, niet rond is. Onze planeet beschrijft een elliptische baan om de zon, dit heeft onder andere ook de schrikkeljaren tot gevolg.

De laatste keer dat de ‘langste dag’ precies op 21 juni viel, was in 2005. Dus alweer twaalf jaar geleden.

‘Langste dag’ is eigenlijk een ‘rare term’, want natuurlijk bevat ook de langste dag maar 24 uur. Wat er precies met ‘langste dag’ bedoeld wordt, is dat op die dag de tijd die verstrijkt tussen zonsopkomst en zonsondergang het langst is. Overigens betekent dit niet automatisch dat dit de dag met de vroegste zonsopkomst of laatste zonsondergang is!

De ‘kortste dag’ valt ieder jaar rond 22 december.

De Top 5 van 2017

Genoeg gekletst, tijd voor de deuntjes. Hieronder de lijst zoals we hem dit jaar hebben samengesteld, daaronder de clips. Staat jouw favoriete zomernummer er niet tussen? Laat ons dan weten welke dat is, wie weet vindt hij op die manier een plaatsje in de 2018 editie!

Hieronder allereerst het overzicht, klik op de afbeelding voor een vergroting. Daaronder de clips, in aflopende volgorde natuurlijk.

#5


#4


#3


#2


#1
Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty