De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Top 5 countryconcerten van 2018

Onze favoriete concerten van 2018. En wat was de keuze groot...

Ook in 2018 was er op Nederlandse bodem weer genoeg live-vertier voor de countryfans. Festivals als Once In A Blue Moon en Tuckerville, grote shows van bijvoorbeeld Darius Rucker, maar ook mooie kleine optredens als die van Cam en Tyler Childers.

Hieronder geven we je onze Top 5 countryconcerten van 2018.

#5 Midland / Paradiso / 4 maart

De kleine zaal op de eerste verdieping van Paradiso werd door de vrienden van Midland omgetoverd tot een Honky Tonk bar ergens in Texas. En als de geluidstechnicus iets beheerster de knoppen omhoog had geschoven, dan wel naar rechts had gedraaid, had dit optreden iets hoger in deze lijst gestaan.

Midland - Paradiso - 5 maart 2018

Mark Wystrach, Cameron Duddy en Jess Carson zijn drie tegenpolen op het podium, maar de muziek die ze samen maken staat als een huis. Het kleine podium vormde geen enkele belemmering voor de frivole bassist Cameron, zanger Mark wist met zijn stem en teksten de zaal in no-time aan het meezingen en lachen te krijgen.

En Jess? Ach, die kleine, ingetogen gitarist heeft sowieso niet veel ruimte nodig op het podium. Hij speelt zijn partijen met verve, maar vaak wel stoïcijns.

Volledige recensie

#4 Tyler Childers / Rotown / 27 januari

Bij binnenkomst in de gezellige zaal van Rotown werden we begroet door een saaie aanblik. Een eenzame stoel midden op het podium, een achteloos weggelegde witte gitaarkoffer en een paar lampen links en rechts.

Tyler Childers - Rotown - 27 januari 2018

Toen Tyler Childers zijn show begon, nam hij ons met zijn mooie ‘mountain music’ mee naar de flanken van de Appalachian Mountains in Kentucky. Hij zong en vertelde over de streek, de mensen daar, zijn jeugd, zijn baantjes en de ‘struggles’ die hij gekend heeft.

Van jong tot oud, het publiek genoot van zijn leuke, soms erg persoonlijke, verhalen en mooie muziek.

Een klein concert, maar wel één die zich zeker met de grotere uit deze lijst kan meten. Tyler is een naam om in de gaten te houden, en zijn recente album “Purgatory” moet je zeker eens luisteren.

Volledige recensie

#3 CMA Songwriter Series / Het Zonnehuis / 12 oktober

Ashley Campbell, Charlie WorshamDrake White en Chris DeStefano stonden op het affiche van de tweede Nederlandse editie van de ‘CMA Songwriter Series’. Ditmaal was Het Zonnehuis de locatie. Wat ons betreft is dat volgend jaar weer zo.

CMA Songwriter Series 2018

We werden hartelijk ontvangen en de mooie, kleine zaal heeft een erg goede akoestiek. Perfect voor een intieme songwriter sessie, waarbij enkele bekende songwriters/artiesten songs spelen die ze zelf geschreven hebben.

Drake liet zich aan het einde van de set zelfs verleiden tot een microfoonloze versie van het mooie “Makin’ Me Look Good Again”. Bert Vlug heeft op zijn Youtube-kanaal de beelden, we willen je die niet onthouden!


Ashley, Chris, Charlie en Drake maakten er samen een fijne muziekavond van, ééntje die veel te snel voorbij was. Dat de artiesten het ook naar hun zin hadden was vooral merkbaar aan Charlie en Drake. Beiden lieten zich ook regelmatig gelden als stand-up comedian.

Volledige recensie

#2 Cam / Sugarfactory / 15 september

We balen er nog steeds flink van, maar het mooie concert van Cam hebben we helaas moeten missen. Gelukkig konden we, dankzij Zoran Jagielnicki, toch een kort verslag en enkele foto’s van dit intieme optreden plaatsen op onze site.

Cam - Sugarfactory - 15 september 2018

Die avond werd de Sugarfactory met behulp van een bank en een kruk voor haar gitarist omgetoverd tot een huiskamer. De sfeer tijdens het concert was open en gemoedelijk, het leek wel of je bij Cam op visite was. De zangeres maakte ruim tijd voor een praatje en er was veel interactie met het publiek.

Iedereen die we spraken in de weken erna was vol lof. We hopen dan ook dat Cam binnenkort wordt aangekondigd bij de Nederlandse editie van het Country 2 Country festival, dat op 4 maart in AFAS Live wordt georganiseerd. Ze reist namelijk ook mee naar Berlijn, dus een tussenstop in Amstedam ligt voor de hand.

Volledige recensie

#1 Luke Combs / Melkweg / 10 oktober

Slechts één volwaardig studioalbum heeft hij op dit moment achter zijn naam staan, maar dat weerhield Luke Combs er niet van om in no-time de ‘Max’ van de Melkweg uit te verkopen.

Luke Combs - Melkweg - 10 okt 2018

Verbazingwekkend, en toch ook weer niet. Zijn debuutalbum bevat eigenlijk louter hits, en die kwamen dan ook bijna allemaal voobij. Van “Hurricane“, waar het voor Luke toch allemaal mee begon, tot “She Got The Best Of Me”, zijn huidige hitsingle. En van het ingetogen “Beautiful Crazy”, dat op de ‘DeLuxe version’ van dat album staat, tot het heerlijke “One Number Away” en “When It Rains It Pours”.

En ook zijn show was fenomenaal. In een rap tempo, met af en toe een leuke onderbreking voor een verhaal of anekdote, vuurde zijn uitstekende band de hits op ons af. Opvallend detail was dat, waar we ons ook bevonden in de uitverkochte zaal, het publiek nagenoeg alle tracks meezong. En dan bedoelen we niet alleen de refreinen!

Aan het eind van de show liet Luke ons na de toegiften achter met verschillende emoties. Een gevoel dat de klok véél te snel liep die avond, en daarnaast met een diepe ‘wow’-emotie. Als in: “Wow, wat was dat gaaf zeg, wanneer komt hij weer terug?”.

Volledige recensie


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty