De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Top 10 countryconcerten van 2017

Dit vonden wij de gaafste concerten.

In onze terugblik op 2017 stonden we al even stil bij het groeiende aantal countryconcerten in de Lage Landen. Dit jaar bezocht Country-Music.nl meer dan twintig shows, en de agenda voor 2018 is ook al goed gevuld. We geven je onze Top 10 van 2017, de concerten waar je bij had moeten zijn en hopelijk ook was.

Agenda 2018

Maar voor we naar de Top 10 van 2017 gaan, eerst een vooruitblik naar enkele van de al aangekondigde shows voor 2018. Twee concerten springen er meteen uit: de Amsterdam Country Night 2018 en het optreden van Shania Twain in de Ziggo Dome en het Sportpaleis in Antwerpen in oktober.

ik wil meteen naar de Top 10!

Amsterdam Country Night 2018

Gelukkig krijgt de Amsterdam Country Night een vervolg in 2018. De eerste editie was dan misschien niet helemaal uitverkocht, het toonde wel aan dat er vraag is naar het format. Drie verschillende countryartiesten op één avond in een soort minifestival, dat is smullen voor de liefhebber. Charlie Worsham, de hoofdact van deze avond, maakte het ‘a night to remember’. Minstens anderhalf uur lang vermaakte hij ons met zijn gitaar, mooie liedjes van zijn nieuwe album “Beginning Of Things“, en zijn aanstekelijk enthousiasme en charismatische voorkomen. Sindsdien zijn (mede dankzij ons zoontje) “Please People Please” en “Cut Your Groove” niet weg te denken uit onze dagelijkse playlist.

Amsterdam Country Night 2018

En volgend jaar wordt het beslist ook weer een groot feest. High Valley is headliner, en we weten nog van hun vorige concert dat de gebroeders Rempel weten hoe je een zaal omtovert tot een grote partytent.

De andere aangekondigde artiest is de talentvolle Ashley McBryde. Door niemand minder dan Eric Church werd zij een ‘whiskey drinking badass’ genoemd. Het is nog wachten op de aankondiging van de derde artiest, maar één ding is zeker: op 8 maart 2018 is de Melkweg ‘the place to be’!

See y’all there!

Shania Twain

Shania Twain - Live in Ziggo Dome Amsterdam en Sportpleis Antwerpen

Mevrouw Twain bracht dit jaar eindelijk haar langverwachte nieuwe album uit en de daaraan gekoppelde tour brengt haar in oktober 2018 naar de Ziggo Dome in Amsterdam en het Sportpaleis in Antwerpen.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor beide shows, dus je hebt nog kans om mee te zingen met haar grote hits uit de jaren ’90 en het nieuwe materiaal. Kaartjes zijn niet goedkoop, maar het wordt vast en zeker een spectaculaire show.

De Top 10 countryconcerten van 2017

Hieronder onze Top 10 countryconcerten van 2017, waarbij we natuurlijk bij tien starten en aftellen naar het winnende concert.

Het samenstellen ervan was geen gemakkelijke opgave, er is door ons gewikt, gewogen, getwijfeld en geschoven. Maar uiteindelijk kozen we voor deze Top 10, met daarin voor velen misschien enkele verrassende concerten.

Veel plezier met onze Top 10, en vergeet niet jouw lijstje in de comments te zetten. Verras ons!

#10 | JP Harris / Q-Factory

JP Harris - Q-Factory - 03 aug 2017

Eerlijk gezegd hadden we bij Country-Music.nl tot medio juli nog nooit van JP Harris gehoord, maar zijn concert in de Q-Factory in Amsterdam was een prima aanleiding om dat te veranderen.

Bij JP Harris lijkt alles rap te zijn. Hoe hij spreekt, het tempo waarin hij de nummers op het publiek afvuurt en hoe snel de avond voorbij vliegt. Het was een heerlijke muziekavond vol energie, humor en met prachtige vlotte countrysongs. JP Harris verdient daarom van ons de tiende plaats in onze Top 10. Wanneer hij weer enkele optredens geeft in Nederland, koop dan zeker een kaartje.

#9 | Hunter Hayes / Melkweg

Hunter Hayes - Melkweg 170308

Hunter is muzikant in hart en nieren. Muziek maken, liedjes schrijven, optreden, het was van jongs af aan zijn droom. En als tiener al kwam die droom uit. Zijn debuutalbum “Hunter Hayes” uit 2011 bracht hem in één klap de erkenning en het succes.

Ook in Nederland heeft hij ondertussen veel fans. Het was Hunter’s eerste concert in Nederland, maar de zaal was uitverkocht. In het interview dat we vooraf met hem hadden, gaf Hunter al aan zin te hebben in het optreden. En dat bleek, want meteen vanaf het begin gaf hij vol gas.

Gelukkig speelde hij ook enkele rustige nummers, het mooie en ietwat persoonlijke “Invisible” bijvoorbeeld. Het waren momenten dat het publiek even op adem kon komen.

#8 | Frankie Ballard / Rotown

Frankie Ballard - rotown - 4 mei 2017 - banner

Na zijn concert in de Sugarfactory van 3 oktober 2016 had Frankie Ballard de smaak te pakken. Iets meer dan een half jaar later was hij weer terug in Nederland, nu zelfs voor drie concerten.

Op 4 mei 2017 zagen we hem aan het werk in Rotown en een dag later waren we bij zijn show in Café Wilhelmina in Eindhoven. Het derde concert in Amsterdam hebben we helaas moeten missen. Helaas, want een concert van Frankie Ballard verveelt niet snel.

Zijn durf om in drie dagen even zoveel concerten kris-kras door Nederland te spelen, wordt beloond met een achtste plaats in onze Top 10. En komt hij volgend jaar weer terug, zorg dan dat je erbij bent!

#7 | High Valley / Melkweg

High Valley - 4 feb 2017 - Melkweg

High Valley is de headliner bij de ‘Amsterdam Country Night‘ editie 2018 en daarom kunnen we nu al zeggen dat dit een avond wordt die je niet wilt missen. De gebroeders Rempel en hun band weten hoe je de Oude Zaal van de Melkweg in een feesttent verandert.

En hun muziek leent er zich ook voor. Heerlijke, opzwepende countrypop met een groot aantal meezingers. De Oude Zaal was ook de locatie van de start van hun Europese Tour in 2017, een concert dat Brad en Curtis de zevende stek in onze Top 10 oplevert.

#6 | Dan + Shay / Melkweg

Dan + Shay - Melkweg 12 december 2017

Dit concert was het laatste countryconcert van 2017 voor ons. Voor Dan + Shay zelf ook trouwens, en zoals je in de concertrecensie kon lezen, was het voor de vrienden aanleiding nog één keer alles uit de kast te halen. Daar waar Dan van links naar rechts en weer terug over het podium stuiterde, beperkte Shay de atletische oefeningen tot zijn stem. Een fenomenale stem, live net zo goed als op hun albums, zo bleek.

Met hun hits, én met de mooie gevoelige songs uit hun repertoire, brachten ze een uitverkochte Oude Zaal aan het dansen, springen en wuiven. Grappen en grollen wisselden de nummers af, zoals ook talloze dank-je-wels aan het publiek. Ze hadden het prima naar hun zin in Amsterdan en Europa, en beloofden snel terug te komen. Wij kunnen niet wachten.

#5 | Drake White / Melkweg

Drake White - Melkweg - 8 okt 2017

Na de eerste kennismaking met Drake White, als support-act van Darius Rucker, in maart werd het op 8 oktober weer erg gezellig in de Melkweg. Op het podium van ‘Upstairs’, de kleine zaal op de eerste verdieping van de Melkweg, waren we getuige van een groots concert van Drake White & The Big Fire.

Met “Spark” heeft Drake een ontzettend goed debuutalbum afgeleverd, en na twee shows van hem kunnen we stellen dat hij de energie en dynamiek ervan op het podium weet te evenaren en vaak zelfs te overtreffen. Opzwepend, vrolijk en geestig, maar bij tracks als “Waiting On The Whiskey To Work” en “Makin’ Me Look Good Again” ook kwetsbaar en gevoelig.

Geniet van het leven en zeker van het moment is vaak de onderliggende boodschap van Drake’s muziek, en tijdens zijn concerten blijkt hij hierin een prima voorganger.

#4 | Jarrod Dickenson / Paradiso

Jarrod Dickenson - paradiso - 8 okt 2017

Zondag 8 oktober was een bijzondere dag. Voorafgaand aan het concert van Drake White (#3) waren we present in de kleine zaal van Paradiso, bij het concert van Jarrod Dickenson. Gewapend met een tweetal gitaren, zijn mooie, warme stem, een gezonde portie humor, een schat aan mooie songs en bijgestaan door zijn vrouw Claire trakteerde hij ons op een enorm gezellige, mooie en muzikale middag.

Een klein publiek was getuige van een fantastisch concert en luisterde ademloos naar Jarrod’s mooie verhalen. Hij is een echte troubadour, die prachtige americana muziek met een vleugje blues en soul maakt. We waanden ons dan ook in een kleine donkere bar ergens in Texas, en niet in het druilerige Amsterdam.

Een klein, intiem concert, maar een zeer verdiende vierde stek voor Jarrod. We kunnen niet wachten op een weerzien.

#3 | Darius Rucker / Melkweg

Darius Rucker - Melkweg 170306

Het concert dat Darius Rucker op maandagavond 6 maart 2017 in de Melkweg gaf was een ‘great concert‘. Geheel in lijn met zijn eigen muziekfilosofie speelde de oude frontman van Hootie And The Blowfish louter mooie, grootse nummers. Uit eigen repertoire, maar ook van andere artiesten.

In de muziek is volgens Darius slechts één criteria belangrijk: “Is het een ‘great song’?”. Zo kregen we bijvoorbeeld “Friends In Low Places”, maar ook “No Diggity” en “Purple Rain” (als afsluiter) voorgeschoteld. Gecombineerd met een fijne selectie van zijn eigen mooie songs, levert het Darius een derde plaats op in onze Top 10.

#2 | Miranda Lambert / Caprera

Miranda Lambert - Caprera, Bloemendaal - 16/08/2017

Een uniek concert, zowel door de optredende artiest als door de locatie. Het Caprera openluchttheater in Bloemendaal vormde voor de countryfans van de Lage Landen een ongewone, maar fantastische achtergrond. En het komt niet heel vaak voor dat een countryster van het kaliber van Miranda Lambert ons landje aandoet. En bovendien waren ook de weergoden goedgeluimd.

Een explosieve set, waarin ze haar hits één voor één op het publiek afvuurde. Haar zenuwen, ja Miranda was zichtbaar zenuwachtig voor haar concertdebuut in Nederland, verdwenen als sneeuw voor de zon door de ontvangst van het publiek. Het werd een onvergetelijke avond, zowel voor ons als voor Miranda en haar band.

#1 | Lady Antebellum / AFAS Live

Lady Antebellum - AFAS Live - 01 oktober 2017

2017 was voor de countryfans een enorm goed jaar. Schreven we bij nummer 2 – Miranda Lambert – nog dat een ster van haar kaliber niet vaak Nederland aandoet, in 2017 kregen we zelfs twee absolute grootheden op de agenda. Ook Lady Antebellum, net terug van een sabbatical, waagde de oversteek.

Lady A koos voor AFAS Live. Op papier misschien een minder inspirerende locatie dan Caprera in Bloemendaal, de show was zeker niet minder geïnspireerd. Buiten zagen we bij aankomst ongeveer vijf trucks staan, en eenmaal binnen bleek waarom. Ze namen deze Europese concerten zo serieus dat ze nagenoeg de hele Amerikaanse show op transport naar Europa hadden gezet.

Wat een show, de onbetwiste nummer 1 van onze Top 10!

Jouw beurt!

Zo, nu weet je hoe onze Top 10 eruit ziet. Ben je het ermee eens, of juist niet en heb jij een ander lijstje, laat het ons weten in de comments. Wij zijn benieuwd.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty