De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Toby Keith’s nieuwe single: “35MPH Town”

Nieuwe muziek van Toby Keith. Een single dit keer, maar wellicht volgt er later een album.

De exacte datum is nog niet bekend, maar later in het jaar brengt Toby Keith zijn achttiende album uit. Na het succes van de eerste single “Drunk Americans”, volgt nu de tweede track van dit album. Het is de titeltrack “35MPH Town”.

Deze nieuwe single zal zeker wat stof doen opwaaien. Zoals we van hem gewend zijn, neemt het nieuwste lid van de ‘Songwriters Hall Of Fame’ wederom geen blad voor de mond in deze nieuwe ballad.

35mph Town

Het lied is eigenlijk een aanklacht tegen de staat waarin de Verenigde Staten van Amerika zich volgens Toby momenteel bevindt.

Het dorp waarover hij zingt is een metafoor voor Amerika, en de algehele stand van zaken in het dorp is de laatste jaren nogal verslechterd.

Mama locked the door last night for the first time in all of her years,
I said mama you gotta be kidding me, she said things ain’t like they used to be round here.

Toby, die de meeste nummers zelf schrijft, laat met deze plaat zien nog niets aan kracht te hebben ingeboet. Vocaal niet, maar ook niet in het vertellen van een verhaal.

Oh, we can’t blame the babies for growing up lazy and crazy
It ain’t them that let them down
If they ain’t stealing, they’re suing
Why work when we’ll give it to ‘em?
It’s right there in the Bible we don’t put out
Spare the rod, and you’ll sour a 35 mile an hour town


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty