De machtswisseling in Amerika is een feit. Na acht jaar is Barack Obama voor de laatste keer in de presidentiële helicopter gestapt en heeft Amerika haar nieuwe, de 45e, President ingezworen.

Dit is geen politieke site, dus we gaan het niet hebben over wie er goed is en wie beter. Waar we het wel even over willen hebben, is het geweldige optreden van Toby Keith de avond voor de inauguratie.

NPO heeft geen idee

Toby Keith
Toby Keith

Toby Keith werd afgelopen dinsdag door Gijs Staverman (NPO Radio 2) nog weggezet als een ‘niemendalletje’ die, als één van de weinige artiesten, nog bereid was om op te treden in Washington. Een grove onderschatting van een groot artiest, die bovendien hard heeft moeten werken voor zijn succes. Meer hierover in zijn biografie.

Daarnaast is Toby een echte patriot. De Amerikaanse vlag is nooit ver weg bij hem en hij eert de militairen van alle krijgsmachtonderdelen waar en wanneer hij maar kan. Iets dat hij ook in verschillende songs tot uitdrukking brengt.

Eenheid en Amerika

Met zijn optreden wilde Toby dan ook Amerika weer voorop zetten. Iedereen mag het zijne van Donald Trump denken, maar het volk heeft gesproken en nu is het tijd om weer als één blok achter Amerika, en haar leider, te gaan staan.

Hij bedankte Obama voor zijn service en bracht een saluut naar de nieuwe President Trump.

Het optreden

Tijdens zijn optreden speelde Toby vier nummers. Kenners en fans zullen niet verbaasd zijn over de selectie: “American Soldier”, “Made In America”,"Beer for My Horses," en "Courtesy of the Red, White and Blue”.

Hieronder de beelden van het optreden van Toby Keith (vanaf 1:34:00).