Thomas Rhett live in de Melkweg

18 november 2016 | Concerten, Concertrecensie | 0 Reacties

Eindelijk is het zover, Thomas Rhett live in de Melkweg. Zo zie je hem een CMA award in ontvangst nemen, een paar dagen later sta je in de rij voor zijn concert in Nederland. Hoe cool is dat!

De recenties van eerdere concerten op deze Europese tour zijn goed. We hebben een leuke avond voor de boeg. Een lange wachtrij voor de ingang van de Melkweg begroet ons, dus schuifelen we in de gure wind voetje voor voetje naar de ingang.

Rhett Akins

161117 Thomas Rhett Melkweg - Rhett Akins
Rhett Akins

Op tournee met je vader, dat moet een redelijk unieke situatie zijn in de muziekscene. Door het oponthoud in de wachtrij missen we helaas het grootste deel van zijn optreden. Op de akoestische klanken van de Blake Shelton cover ‘Round Here” komen we binnen.

Het is tevens het laatste nummer van zijn set.

Party time

Nadat het podium snel is omgebouwd, dimmen de lichten en knalt er een groovy beat uit de speakers. De spots op het podium dansen op die beat terwijl we wachten op de band en op Thomas. Haast vanzelfsprekend begint het concert met het heerlijke opzwepende “Anthem”. Het publiek zingt uit volle borst mee.

All night Anthem  /  Ain’t never gonna leave your head  /  All night anthem  /  Ain’t nobody goin’ to bed  /  ‘Til the drinks go down  /  And the sun comes up  /  The rhythm’s gonna hold you for ransom  /  It’s an all night anthem

Wat een binnenkomer! De stemming zit er gelijk goed in en in hoog tempo speelt hij een groot aantal van zijn hits.

Links, rechts en midden op het podium

Met “South Side” wordt de linker- en rechterhelft van het publiek ‘tegen elkaar opgezet’ in een strijd wie het hardste meezingt. Wie de winnaar is weten we niet, maar gezellig was het wel.

Na een paar nummers wordt de set onderbroken voor de eerste cover van de avond. En wat voor één: “Friends In Low Places” van Garth Brooks! Tijdens de CMA Awards zat Thomas nog in de directe omgeving van deze countrylegende. “He turned around and told me that he loved my work” verklapte Thomas ons. Om dit meteen daarna weer in te trekken. 🙂

Reinout, de man met de – voor Thomas Rhett – onuitspreekbare naam mag op het podium komen om het mysterieuze derde couplet van deze klassieker te zingen. Aangezien Reinout niet tot de eerder uitgevraagde groep ‘geboren in de vijftiger, zestiger of zeventiger jaren’ behoort, is hij niet helemaal bekend met deze ‘third verse’. Hij had de tekst al op zijn smartphone opgezocht, maar Thomas was voorbereid en houdt hem de uitgeprinte tekst voor.

Het was een mooi moment, en typerend voor hoe ongedwongen en spontaan Thomas met het publiek omgaat. Hij voelt zich zeker op z’n gemak in de mix van Nederlanders, Duitsers, Amerikanen en een verdwaalde Italiaan.

Halverwege het concert wordt het even wat rustiger als Thomas een hele mooie akoestische versie van “Beer With Jesus” ten gehore brengt. Een nummer dat hij in High School schreef en dat nog steeds één van zijn favoriete nummers is.

Na de ingetogen middensectie gaat het tempo weer omhoog met hits als “Get Me Some Of That”, “Crash And Burn” en de toegift “Vacation”.

Oordeel

Thomas Rhett was op dreef en het geluid was goed. Met zijn moves en indrukwekkende stemgeluid gaf hij zijn fans een echt feestje dat ze niet snel zullen vergeten.

Let the music do the talking

Bekijk hieronder drie korte video’s van het concert.

En nog wat kiekjes van het concert.

Setlist

Hieronder de setlist van het concert. Het laatste nummer P-Lot staat voor “Parking Lot Party” van Randy Houser. Tijdens een concert in het Verenigd Koninkrijk speelde hij dit samen met zijn vader. Deze werd helaas voor ons hier niet gespeeld.

161117 Thomas Rhett Melkweg - setlist
161117 Thomas Rhett Melkweg – setlist
 1. Anthem 2
 2. South Side 2
 3. Make Me Wanna 1
 4. Tangled 2
 5. Star Of The Show 2
 6. The Day You Stop Lookin’ Back 2
 7. Friends In Low Places (Garth Brooks cover)
 8. I Feel Good 2
 9. T-Shirt 2
 10. It Goes Like This 1
 11. Beer With Jesus (akoestisch) 1
 12. Round Here (Florida Georgia Line cover)
 13. Die A Happy Man 2
 14. Get Me Some Of That 1
 15. Uptown Funk (Mark Ronson cover)
 16. Crash And Burn 2
 17. Vacation 2

Verdeling over zijn studioalbums:

1It Goes Like This” uit 2013
2Tangled Up” uit 2015

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *