De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Thomas Rhett kondigt nieuw album aan: “Center Point Road”

Album nummer vier is in de maak.

Thomas Rhett heeft vandaag zijn vierde studioalbum aangekondigd, en het beloofd zijn meest autobiografische album tot op heden te worden. Daarnaast kunnen we nu ook luisteren naar de eerste single van dit album.

Center Point Road

De titel van het album verwijst naar een straat in zijn hometown Henderson (Tennessee), die een erg belangrijke plaats in zijn leven inneemt. Op Central Point Road kreeg hij zijn eerste kus, maar hij leerde er ook wat liefdesverdriet is. Het is de plaats waar hij zijn eerste football game bezocht, van successen en falen.

Kortom, het is dé plek van zijn jeugd en een grote factor in wie hij als volwassene is.

I really feel like that road shaped who I am today, and it felt fitting because the record, for the most part, is pretty nostalgic. Songs like “Almost”, “That Old Truck” and especially “Center Point Road” really describe who I was as a kid and teenager, and who I’ve become as an adult. Thomas Rhett

31 mei 2019

De release van “Center Point Road” is gepland voor vrijdag 31 mei 2019.

En gezien de afbeelding van achterkant van de albumhoes (zie de tweet hierboven), verschijnt dit album ook op vinyl!

Traditionelere sound?

Op het album vinden we een drietal songs waarop Thomas samenwerkt met andere grote artiesten uit het countrygenre. We zien de namen van Jon Pardi, Little Big Town en Kelsea Ballerini op de tracklist staan.

Het hint wellicht op een wat meer traditionelere sound, luister daarvoor ook maar eens naar de nieuwe single “That Old Truck” hieronder.

Albumhoes en tracklist

Center Point Road - Thomas Rhett

 1. Up
 2. Don’t Threaten Me With A Good Time (feat. Little Big Town)
 3. Blessed
 4. Look What God Gave Her
 5. Center Point Road (feat. Kelsea Ballerini)
 6. That Old Truck
 7. VHS
 8. Notice
 9. Sand
 10. Beer Can’t Fix (feat. Jon Pardi)
 11. Things You Do For Love
 12. Remember You Young
 13. Don’t Stop Drivin’
 14. Barefoot
 15. Dream You Never Had
 16. Almost

Groot aandeel

Thomas heeft bij de totstandkoming van dit album een groot aandeel. Niet alleen schreef hij (mee aan) alle tracks van het album, hij is ook mede verantwoordelijk voor de productie ervan.

Veel van de allergrootste songwriters hebben meegewerkt aan dit album: Shane McAnally, Ashley Gorley, Jesse Frasure, Josh Osborne, Luke Laird en zijn vader Rhett Akins zijn slechts enkele van de grote namen.

De productie deed hij samen met Jesse Frasure, Dann Huff en Julian Bunetta.

That Old Truck

De eerste single is “That Old Truck”, hieronder de lyricvideo. Thomas lijkt zoals gezegd te kiezen voor een wat traditionelere sound.

In ieder geval is dit nummer een ‘stripped down’, singer/songwriter song. Thomas lijkt niet te kiezen voor een catchy woord of zin, maar meer te focussen op gevoel en herinnering. Een goede zaak!

We zijn benieuwd naar zijn volgende singles en natuurlijk het album, maar deze track bevalt ons wel. Wat vinden jullie ervan?


Nostalgie

Thomas heeft op zijn social media kanalen nog een korte video gepost over zijn nieuwe album. Of specifieker, over de ‘Center Point Road’. Hieronder de post van zijn facebookpagina.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty