De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

The Underdog schrijft geschiedenis

Aaron Watson is het levende bewijs van het spreekwoord 'de aanhouder wint'.

Nagenoeg alle countryartiesten in spé dromen van Nashville, een platencontract en volle zalen. Ook Aaron Watson vormt hierop geen uitzondering.

Maar na ontmoetingen met én afwijzingen door de ‘executives’, besluit Aaron dan maar alles zelf te doen. Hij heeft ondertussen twaalf albums in eigen beheer uitgebracht. Zijn laatste album, “The Underdog”, schrijft deze week geschiedenis.

Aaron Watson - The Underdog

Het is het eerste, door een mannelijke soloartiest in eigen beheer opgenomen en uitgebrachte, album dat in de Billboard ‘Top Country Albums‘ op nummer één debuteert. De albumverkoop is, onder andere via iTunes en Google Play, opgelopen tot ruim over de 26.000 stuks.

Aaron werkte aan "The underdog” met producer Keith Stegall (van o.a. Alan Jackson, Zac Brown Band, George Strait) en kreeg bij de verspreiding hulp van diverse instanties.

“Het gaat er tenslotte om je muziek bij de fans te krijgen”, zegt Aaron. “Je moet bij elke show, elk event en elke ‘meet & greet’ weer een connectie maken. Dit album is er voor hen.”

“Nadat ik in Nashville werd afgewezen, hebben we alles zelf moeten doen. Maar ik had een droom. Als je geen ‘speler’ bent, moet je een andere manier vinden om je droom te verwezelijken”.

Toch gaat Aaron nu niet achterover leunen. “Het gaat altijd om het volgende album. Je bent immers zo goed als je volgende album. Helemaal als je een onafhankelijke muzikant bent.”


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty