De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

The Lone Bellow live in Paradiso

De schreeuw van een angstige éénling, maar als groep.

In het Nederlands vertaald, betekent hun bandnaam ‘de angstige schreew van een éénling’. Maar Zach, Kanene en Brian van The Lone Bellow waren vrijdag 26 januari allerminst alleen. Een mix van jong en oud genoot in de uitverkochte kleine zaal van Paradiso van hun mooie muziek.

The Lone Bellow

De bovenvermelde schreeuw kwam voort uit het dagboek dat Zach Williams bijhield toen zijn vrouw een ernstig ongeval meemaakte. Hierbij raakte ze, gelukkig tijdelijk, vanaf haar nek verlamd. Het was de start van The Lone Bellow. In die periode nam Zach gitaarles en begon delen van zijn dagboek om te zetten in liedjes.

Later kreeg Zach versterking van Kanene Donehy Pipkin en Brian Elmquist, tot op heden de bezetting van de band die drie albums uitgebracht heeft. In 2013 verscheen de titelloze debuut LP, twee jaar later gevolgd door “Then Came The Morning“. Beide albums werden een groot succes, en ook hun derde album uit 2017, “Walk Into The Storm”, is weer een mooie mix van americana, folk en countrymuziek. Het is het eerste album dat het drietal in Nashville opnam.

Live in Paradiso

Tijdens het concert kwamen van alle drie de albums nummers voorbij. De setlist – ook als Spotify playlist – vind je onderaan dit artikel. Het begin was stevig, de band liet er geen gras over groeien en trakteerde ons in een razend tempo op de eerste vier songs.

Daarna was het tijd voor een adempauze met het mooie “Tree To Grow”. Een ingetogen en gevoelig nummer, waarbij Kanene, Zach en Brian halverwege de beat weer oppakken om vervolgens het nummer weer als een zacht dwarrelend blaadje af te sluiten.

Na weer enkele nummers op vol gas, zorgt een akoestische set van “Call To War”, Come Break My Heart Again” en “Watch Over Us” weer voor verlichting. Het volume van de speakers in de kleine zaal gaat af en toe ‘in het rood’, waardoor velen deze rustige onderbreking extra waarderen. Alle drie de bandleden krijgen in dit intermezzo de kans hun talenten te laten zien.

Maar het hoge volume kan de pret niet drukken. De show is fantastisch en het publiek geniet met volle teugen. Het is wel duidelijk waarom The Lone Bellow al een behoorlijke fanbase heeft weten te verkrijgen in Nederland. De mix van energieke en mooie ingetogen songs van de albums spreken aan en tijdens hun show gaat de groep in ‘overdrive’.

Na de akoestische onderbreking gaat de groep weer op volle vaart verder, en voor we er erg in hebben is er weer een mooie muziekavond voorbij. Hopelijk komen ze snel weer terug!

Setlist

 1. Deeper In The Water
 2. You Can Be All Kinds Of Emotional
 3. Diners
 4. Time’s Always Leaving
 5. Tree To Grow
 6. Feather
 7. George
 8. Call To War
 9. Come Break My Heart Again
 10. Watch Over Us (akoestisch)
 11. Then Came The Morning
 12. Is It Ever Gonna Be Easy
 13. Can’t Be Happy For Long
 14. May You Be Well
 15. You Never Need Nobody
 16. The One You Should’ve Let Go
 17. Green Eyes And A Heart Of Gold

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty