De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

The Hillbilly Moonshiners, een clown en de hit “Stuck In The Middle”

Deze Nederlandse band brouwt van beroemde hits een eigen smaak 'Moonshine'.

Sammy Stonewasher, Marty The Aussie, Larry The Goose, Marty The Geek en Michael W. Krust vormen samen The Hillbilly Moonshiners. Sinds het begin van onze jaartelling hebben ze al op meer dan driehonderd verschillende podia in binnen- en buitenland gespeeld. Telkens weer wisten ze het publiek te vermaken met hun unieke covers.

Vandaag brengt de Nederlandse band een nieuwe videoclip uit. Dit keer is het een geslaagde versie van “Stuck In The Middle” van Stealers Wheel uit de jaren ’70.

The Hillbilly Moonshiners

The Hillbilly Moonshiners geven bekende (oude) klassiekers een country en hillbilly jasje. Klassiekers van onder andere Bon Jovi, The Weeknd, George Baker en Michael Jackson vormen een dankbare prooi voor deze Southern Rednecks. Het is net of ze van deze bekende deuntjes in een clandestiene brouwerij hun eigen smaak Moonshine1 brouwen.

The Hillbilly Moonshiners

Waar ze ook optreden, het is altijd een feestje. In de vier jaar van hun bestaan deelden ze het podium al met grote namen als The Common Linnets, Waylon en Kensington. En de lol.

Clowns links, Jokers rechts

Ook de videoclip is gelikt, grappig en eigentijds. Natuurlijk ligt het, gezien de songteksten, voor de hand dat er ergens in de clip een clown of joker voorkomt. De joker die The Hillbilly Moonshiners voor de opnames ingehuurd hebben is echter wel een hele vervelende. Op iedere mogelijke manier probeert hij het de bandleden lastig te maken, ze te irriteren en uit hun ritme te halen.

Maar de band is door alle succesvolle optredens goed geoliëd en laat zich in eerste instantie niet van de wijs brengen. Maar dan neemt hun frustratie en woede de overhand en sneuvelen er wat instrumenten. Of de joker het overleeft, mag de kijker zelf bepalen…

Stuck In The Middle

Het origineel van dit nummer werd voor het debuutalbum van de band Stealers Wheel geschreven door bandleden Gerry Rafferty en Joe Egan. In mei 1973 traden ze hiermee op bij ‘Top of the Pops’, waarna het een grote (internationale) hit werd. In landen als Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk werd deze single een solide Top 10 hit.

Druk hieronder op play en je herkent het deuntje beslist, ook als je jonger bent dan wij! 😉


1 van oorsprong eigengemaakte, thuis gebrouwen sterke drank.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty